Dunai Zoltán helyett Homolya Róbert vezeti a Stadler hazai vezérképviseletét októbertől

iho/vasút   ·   2022.09.15. 09:00
00_homolya_stadler

Több mint másfél évtized kiemelkedően sikeres időszakot követően a Stadler Trains Magyarország Kft. irányítását az alapító ügyvezető Dunai Zoltántól Homolya Róbert veszi át. Az új vezető elsődleges feladata a svájci cégcsoport közép- és hosszú távú értékesítési stratégiájának kidolgozása és végrehajtása, illetve a meglévő projektek támogatása lesz.

A vállalat új vezetője, Homolya Róbert, tapasztalt jogász, aki közlekedésfejlesztési területen széleskörű ismeretekkel rendelkezik: 2017-ben a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkáraként, 2018 és 2022 között a Magyar Államvasutak Zrt. elnök-vezérigazgatójaként, illetve a hazai vasúti ágazati szereplőket összefogó Hungrail Magyar Vasúti Egyesület elnökeként tevékenykedett, nemzetközi területen pedig az Európai Vasútegylet (CER) alelnöki tisztségét töltötte be. Homolya Róbert 2022. október 1-jétől kezdi meg munkáját a Stadlernél.

Homolya Róbert Szentes még a MÁV elnök vezérigazgatójaként az első vasútvillamos átadóján. Háttérben balra Dunai Zoltán

A Stadler Dunai Zoltán vezetése alatt vált a hazai vasút modern történetének legjelentősebb járműbeszállítójává, az összesen 195 csúcstechnológiás jármű nagyban járult hozzá a vasút modernizálási törekvéseihez. A vasúti kocsiszekrények gyártásának, és a forgóvázak gyártásának és revíziójának Magyarországra hozatalában a vállalatvezető szintén jelentős szerepet játszott, amellyel elévülhetetlen érdemeket szerzett a vasúti járműipar újraélesztésének elősegítésében is. A felbecsülhetetlen eredményekért a Stadler ezúton is köszöni Dunai Zoltán munkáját, és a jövőre vonatkozó terveihez sok sikert kíván.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek