Duplázott a DB Schenker Rail Hungária Magyarországon

iho   ·   2015.04.19. 08:45
00kicsi02

– Milyen évet zárt a DB Schenker Rail Hungária Kft.?

– A DB Schenker Rail Hungária Kft. életében a 2014-es év az eddigi legsikeresebb év volt, hiszen vállalatunk mindhárom üzletága növekedett. A győri terminálunkra érkező konténerek száma, az iparvágány kiszolgálásban kezelt kocsik száma közel hetven százalékkal emelkedett 2014-ben, ezen kívül a nagyvasúton is megdupláztuk a teljesítményünket.

– Miben rejlik a siker titka?

– A DB Schenker Rail sikerének titka a megbízhatóság. Amit vállalunk, azt teljesítünk is. Ezt könnyen megtehetjük, hiszen a DB Schenker Rail csoport egyedül álló eszközparkkal rendelkezik, több, mint háromezer mozdonyt és kilencvenkétezer vasúti kocsit tudunk ügyfeleink rendelkezésére bocsátani. A keleti régióban, amely Lengyelországtól Bulgáriáig terjed, 350 mozdonnyal vagyunk jelen. Éppen ezért ügyfeleink rengeteget profitálhatnak ebből az egész Európát behálózó rendszerünkből, ahol nem csak irányvonatokat közlekedtetünk, hanem több helyen is, például Lengyelországban és Romániában, egyedi küldeményeket is fuvarozunk.

Jádi Ákos, a DB Schenker Hungária Kft. trakciós üzletágvezetője<br>(a képek forrása: DB Schenker Rail Hungária Kft.)


– Mit jelent mindez a magyar vasút és a magyar ügyfeleknek?

– Magyarország fontos tranzitország és jelentős export-import forgalommal rendelkezik, ezért is bővítette ki a DB Schenker Rail Hungária a hazai trakciós szolgáltatásait is. A beruházásokat folyamatosan végezzük, mert bízunk a magyar vasút sikerében. Tavaly két új mozdonyt vettünk és ebben az évben is tervezzük, hogy új mozdonyokkal jelenünk meg a magyar piacon. A DB Schenker Rail csoport, s ezen belül a DBSR HU is az interoperabilitás híve. Éppen ezért Vectronokkal és Transmontánákkal biztosítjuk a gyors határlépéseket. Ezeknek a mozdonyoknak a használata azért jelentős, mert a DB Schenker Rail csoport más országokban is tudja közlekedtetni. Európai hálózatunk előnyét pont ez adja, hogy nálunk a mozdonyváltás miatt nincs várakozás. Mindez főleg azoknak a fejlődő iparágaknak nyújt segítséget, akik számára az idő nagyon fontos tényező a vasúti áruszállításban.

– Mik a tervek 2015-re?

– 2015-ben is növekedést tervezünk: a fejlődés pedig szemmel látható. Vonataink számát márciusban megdupláztuk, új vonatok indultak meg. Idén februárban elindítottuk a Franciaországból Törökországba irányuló forgalmunkat. is, sőt Magyarországon mi kaptuk a megbízást Európa leghoszabb vonatának közlekedtetésére is. Emellett számos új vonat indítása is folyamatban van.

Egyre újabb mozdonyok szolgálják a teherszállítást

– Milyen szerepet játszik a DB Schenker Rail Hungária sikereiben az emberi erőforrás?

– Egy vállalat megbízhatósága a munkavállalókon és a hozzáállásukon múlik. Ezeket az eredményeket csak kitűnő, jól képzett munkatársakkal lehet elérni. A megnövekedett forgalmunk miatt felvételt hirdettünk mozdonyvezetők részére – természetesen nemcsak tapasztalt vezéreket kerestünk. Úgy gondoljuk, nagyon fontos a jövőbeli növekedésre már most felkészülni, ezért idén márciusban meghirdettük mozdonyvezető-képzésünket, amelyre több mint tízszeres volt a túljelentkezés. Folyamatosan szükségünk van kocsivizsgálókra, diszpécserekre is, akik angol nyelvtudással, jó kommunikációs készségekkel rendelkeznek, jól tűrik a stresszes helyzeteket. A DB Schenker Rail Hungária Kft. nemzetközi vállalati háttere mellett magyar vállalati környezetet biztosít munkavállalóinak. Talán ennek is köszönhető, hogy míg más hazai cégeknél létszámleépítésekről lehet hallani, addig nálunk a munkatársak számának folyamatos növekedésről beszélhetünk.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk!

Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek