E-buszjegy már Tatabányán is

MTI   ·   2019.10.07. 15:10
400px_ejegy

Országos újdonság, hogy a mobiltelefonon hordozott jegy időalapú, hatvan percen belül tetszőleges számú átszállást tesz lehetővé a T-Busz Tatabányai Közlekedési Kft. valamennyi járatán. A rendszer a Budapesten már működő jegyvásárlási eljárást alkalmazza a helyi viszonyokra. A fővárosi tapasztalatok szerint a bevezetés óta eltelt egy hónapban öt százalékkal csökkent a papír alapon kiállított jegyek száma.

A vidéki városok közül Tatabányán indul el először a mobilfizetéses buszjegyvásárlás (fotó: Bohus Dávid)

A Nemzeti Mobilfizetési Zrt. vezérigazgatója, Veres Mihály elmondta, a társaság rendszerén keresztül elérhető Közlekedési Mobiljegy 2019 júniusától négy hónap alatt közel huszonhatezer jegyértékesítést regisztrált, a legnagyobb forgalmat a repülőtéri vonaljegy érte el. A BKK-val közösen fokozatosan vezetik be a Közlekedési Mobiljegy díjtermékeit, amelyek legutóbb a félhavi és havi teljes árú és kedvezményes bérletekkel bővültek. Tatabányán a Mobiljegy nevű alkalmazás letöltése és a regisztráció után az utasok a busz oldalán lévő QR-kóddal érvényesíthetik jegyüket, és a sofőrnek kell megmutatni a vásárlást igazoló, mozgó ábrát.

Komárom-Esztergom megye székhelye a Modern városok programban 5,6 milliárd forintot kapott tömegközlekedésének teljes megújítására. Az önkormányzat húsz évet meghaladó átlagéletkorú buszokat cserélhetett le új járművekre. A város tulajdonában lévő T-Busz Kft. negyvenkét új járműből álló flottájába 2020 májusában érkezik meg a komáromi BYD gyárából az utolsó két, ötven személyes elektromos autóbusz, ezek közlekednek majd a Turul emlékmű természetvédelmi környezetében is. Tatabányán naponta huszonötezer ember használja a tömegközlekedést. Az utasok száma az elmúlt években azonos szinten maradt. A járatok tervezésénél tekintettel voltak a Tatabányai Ipari Park igényeire, ahol közel tízezer ember dolgozik.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek