EASA jelenlét Magyarországon

iho   ·   2019.11.10. 07:30
Az alapításról szóló megállapodást Palkovics László innovációs és technológiai miniszter és Patrick Ky, az EASA ügyvezető igazgatója írta alá.

A felek közötti együttműködés elmélyítését az Innovációs és Technológiai Minisztérium és az EASA között 2019 júliusában létrejött egyetértési megállapodás alapozta meg. A budapesti kapcsolattartó iroda létrehozásával lehetővé válik a hazai közlekedési hatóság felügyeleti tevékenységének nemzetközi szakmai tudásmegosztáson alapuló megerősítése.

Az iroda 2020 januárjában kezdi meg működését az EASA által delegált szakértő részvételével. A megállapodásnak köszönhetően a repülésbiztonság még magasabb szintje biztosítható Magyarországon.

A 32 tagállamot tömörítő Európai Repülésbiztonsági Ügynökség 2002-ben jött létre, 800 szakértőt foglalkoztat, állandó képviseletet működtet az Egyesült Államokban, Kanadában, Kínában és Szingapúrban. A főleg iparági díjakból, éves szinten 160 millió eurós költségvetésből gazdálkodó szervezet küldetése a magasabb repülésbiztonsági szint elérése, a fenntarthatósági törekvések támogatása Európában.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek