EB-csúcs a magyar légtérben!

iho/repülés   ·   2021.06.28. 15:25

A vártnál kétszer annyi gépet kezeltek a Hungarocontrol irányítói a meccsek előtt és után.

A koronavírus-járvány kezdete óta nem növekedett olyan látványos mértékben a repülőgépforgalom, mint az elmúlt öt napban, június 23-a és 27-e között. Mindez elsősorban a labdarúgó Európa-bajnokság budapesti mérkőzéseire érkező külföldi vendégeknek köszönhető - hangzik a légiforgami szolgáltató közleménye.

A budapesti légikikötő le- és felszálló forgalma különösen a Puskás Arénában megrendezett külföldi válogatottak mérkőzéseinek napján, illetve az azokat megelőző időszakokban nőtt számottevően. Június 23-án, a francia-portugál csoportmérkőzés előestéjén például megduplázódott az érkező és induló járatok száma a tavalyi év azonos időszakához viszonyítva, így a HungaroControl légi navigációs szakemberei 209 érkező és induló gép biztonságos közlekedését segítették. A június 27-ei holland-cseh nyolcaddöntős párbaj napján pedig a 2020-as napi forgalomnak csaknem háromszorosát, összesen 237 gépet kezelt a magyar légiforgalmi szolgálat. Mindez közel 40 százalékkal meghaladta az európai légi forgalom áramlásszervezéséért felelős Eurocontrol előrejelzését.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Repülés Légiközlekedés

KLM: százötven nyári célállomás

iho/repülés   ·   2024.03.10. 12:00

A holland királyi légitársaság a nyári menetrendi időszakban hét százalékkal több ülőhelyet kínál az elmúlt év azonos időszakához képest, így a felkínált kapacitás minimálisan marad csak el az eddigi rekordot jelentő 2019-es szinthez képest.