Égett a biztber a Keletiben, nem indít és nem fogad vonatokat

iho   ·   2015.11.29. 09:01

A tűzoltóság elfojtotta a füstöt és befejezte a tűzvizsgálatot. A MÁV szakemberei megkezdték a biztosítóberendezés javítását, várhatóan délelőtt befejezik. A vasúttársaság a helyreállításig átszervezte a Keleti pályaudvar vonatainak forgalomát:

  • A Dunántúl felől érkező és arra induló vonatok Kelenföld pályaudvarról fordulnak (Budapest-Győr-Hegyeshalom, Budapest-Székesfehérvár-Gyékényes, Budapest-Pusztaszabolcs-Pécs vonalak)
  • A kelebiai vonal Keletibe közlekedő vonatai Ferencvárosba érkeznek és onnét indulnak. Kiskunlacháza és Dömsöd között meghibásodott a biztosítóberendezés, emiatt további késések várhatók a vonalon. Már dolgoznak a berendezés javításán a szakembereink.
  • A miskolci fővonal elővárosi vonatai Kőbánya felsőről, a gyors és InterCity vonatai Rákos állomásról fordulnak. A személyvonatok vágányzári menetrend módosítás miatt ma nem közlekednek.
  • A Budapest-Újszász-Szolnok-Békéscsaba vonalon a sülysápi vonatokat törölték. A zónázó vonatok minden állomáson, megállóhelyen megállnak és Kőbánya felső állomásról fordítják ezeket, a távolságiakat pedig Rákos állomásról indítják.
  • A MÁV-START pótlóbuszokat közlekedtet Budapest-Keleti-Kőbánya felső-Rákos állomások között félóránként. A BKK a Keleti  pályaudvar és Kelenföld között az M4-es metrón, valamint Rákos, Kőbánya felső és a Keleti között a BKV járatain, továbbá a Keleti és Nyugati pályaudvarok között a 73-as trolibuszon a vasúti menetjegyeket és bérleteket elfogadja.
  • A Budapest-Szob-Vác vonalról Berlinből a 477-es Metropol és Brnoból a 271-es számú Petrov EuroCity-vonatok a Keleti helyett a Nyugati pályaudvarra érkeznek.

 

Korábban írtuk:

A Budapest-Keleti pályaudvaron egy biztosítóberendezési helyiségben ismeretlen okból füstölni kezdtek a kábelek nyolc óra után, emiatt bizonytalan ideig szünetel a vonatforgalom. A tűzoltóság megkezdte az oltást. A Keleti pályaudvar vasútvonalain, a Budapest-Győr-Hegyeshalom, a Budapest-Pusztaszabolcs-Pécs, a Budapest-Hatvan-Miskolc-Nyíregyháza és a Budapest-Újszász-Szolnok-Békéscsaba vonalakon jelentős késések várhatók.

A reggel 9 óra körül készített képernyőmentésen jól látható, hogy a Keleti nem indítja és nem fogadja a járatokat: a pécsről érkező intercity a Kőbánya felső előtti deltánál vár, a Serdika Kőbánya felsőn, a Corona pedig Rákoson vár utasításra.

Jelenleg tart a forgalom átszervezése. Várhatóan a Dunántúlról (győri és pécsi vonalról) a Keletibe érkező és az onnan induló vonatokat a kelenföldi pályaudvaron fogadják és fordítják majd vissza - áll a MÁV-Start közleményében.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek