Égő busz, ütköző autók: reggeli dráma Pécsen

MTI   ·   2012.09.06. 08:09

Kigyulladt egy helyi járatú autóbusz szerdán Pécsen, és bár az égő járműben nem sérült meg senki, az attól mintegy száz méterre történt közlekedési balesetnek négy sérültje is van – tájékoztatta a tűzoltóság és a rendőrség az MTI-t.

Peregi Zsolt, a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese elmondta, hogy a csuklós busz a Tüzér utcában gyulladt ki. A sofőr leszállította az utasokat, és poroltóval elkezdte az oltást, amelyet végül a helyszínre érkező tűzoltók fejeztek be. A jármű motortere teljes egészében, utastere csak részben égett ki. Személyi sérülés nem történt, a tűz keletkezésének okát még vizsgálják.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság közleményében azt írta, hogy a kigyulladt autóbusz közelében, a 6-os főút Tüzér utcai kereszteződésénél egy személyautó áttért a szemközti sávba, majd összeütközött egy kocsival. A balesetben ketten súlyosan, ketten könnyebben megsérültek. A főút érintett szakaszát a helyszínelés és a mentés idejére teljes szélességében lezárták. A katasztrófavédelem ügyeletese azt mondta, nem kizárt, hogy az égő busz látványa elvonta az összeütköző autósok figyelmét.

Kapcsolódó hírek