Egy év alatt közel megduplázta debreceni forgalmát a Wizz Air

MTI/iho   ·   2016.12.16. 14:34

Egy év alatt csaknem megduplázta debreceni forgalmát a Wizz Air - mondta Vásárhelyi Gábor, a légitársaság vállalati kommunikációs igazgatója pénteken Debrecenben. A Wizz Air debreceni bázisának egyéves születésnapja alkalmából tartott sajtótájékoztatón az igazgató közölte: november végéig több mint kétszázötvenezer utas repült a légitársasággal Debrecenből vagy Debrecenbe. A Wizz Air 2017. tavaszától bővíti kínálatát, március 26-tól hetente kétszer közlekednek majd gépek Debrecen és az izraeli Tel-Aviv között. Az új járat mellett a társaság a hajdú-bihari megyeszékhelyről öt nagyvárosba, Londonba, Eindhovenbe, Malmőbe, Milánóba és Párizsba indít gépeket.

A Wizz Air 2012 óta használja a debreceni repteret, és azóta több mint hétszázezer utast szállított, a bázisreptér tavalyi elindításával pedig harmincöt új munkahelyet is teremtett a városban - fűzte hozzá Vásárhelyi Gábor. Herdon István, a Xanga cégcsoport elnök-vezérigazgatója elmondta: a debreceni reptér tavalyi százhetvenkétezres forgalmat sikerült jelentősen növelni, így idén a Wizz Airnek köszönhetően elérik a kétszázkilencvenezres utaslétszámot. Papp László (Fidesz-KDNP) Debrecen polgármestere a repteret stratégiai jelentőségűnek nevezte. Szerinte a légikikötő olyan különleges adottság a város életében, amilyennel a befektetőkért folytatott küzdelemben csak a legnagyobb vetélytársak rendelkeznek a térségben. A polgármester a tel-avivi járat indítása kapcsán megjegyezte: Debrecenből ez lesz az első, de remélhetőleg nem az utolsó keleti desztinációja a Wizz Airnek. A városban él az ország második legnépesebb zsidó közössége, de nemcsak nekik, hanem az Izraelből érkező turistáknak is jó lehetőséget kínál majd az új járat, hiszen Kelet-Magyarországon, a Kárpátalján és Nyugat-Romániában is sok olyan vallásturisztikai érték van, ami miatt érdemes ide utazni.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek