Egypályás Ferihegy, első Ryan, utolsó Malév-737

iho/repülés   ·   2012.02.17. 08:47
cim

A sűrű hóesés miatt a Budapest Airport áttér Ferihegyen az egypályás üzemeltetésre – jelezte az iho/repülésnek a BA kommunikációs igazgatója. Hardy Mihály elmondta, hogy a reggeli érkezők közül a Brussels Airlines járata Grazban szállt le.

Ugyancsak kitérő repülőteret kellett igénybe venni a Varsó, Malmö és Zürich felől érkező gépeknek, az Air France Párizs–Budapest járatának A319-ese viszont nem sokkal 10 óra előtt, igaz, hosszas holdingolás után földet ért a már megfelelő fékhatással használható 2-es pályán.

A reggeli órákban viszont elindult a Ryanair első két járata Budapestről Londonba, illetve Barcelonába. Az első érkező menetrend szerinti járat az ír légitársaság részéről délben kellene, hogy leszálljon, a tervek szerint a gépet ünnepélyesen fogadják a 2-es terminálon.

(fotók: Budapest Airport)

Délelőtt 11-re tervezték a Malév utolsó Boeing 737-esének, a HA-LOB lajstromjelű hétszázasnak az indulását Shannonba, ez a gép karbantartáson volt, amikor a többi 737-est a légitársaság pilótái visszavitték a bérbeadónak.

Hardy Mihály azt is elmondta, hogy az egypályás üzemeltetést a 2-es pálya tisztításával oldják meg, mert ez a hosszabbik fel- és leszállópálya Ferihegyen, tehát ez a biztonságosabb megoldás. Ezt a pályát folyamatosan tisztítják, a gurulókkal és az állóhelyekkel együtt, és amint eláll a havazás, nekilátnak az 1-es pálya felszabadításának is.

Az Air France járata hosszas holdingolás után tudott leszállni

Kapcsolódó hírek