Együttműködés az autóbuszvezetők továbbképzéséért

iho/közút   ·   2022.05.26. 19:00

A Partnerség a Közlekedésbiztonságért Egyesület és a Volánbusz úgy határoztak, hogy a jövőben szorosan együttműködnek a balesetek megelőzése, a biztonságosabb közlekedés érdekében. Erről írtak alá megállapodást.

A Volánbusz és a Partnerség a Közlekedésbiztonságért Egyesület vezetői egyetértenek abban, hogy a jövőben folyamatos, közös szakmai munkával segítik a közös célok megvalósulását. A Volánbusz együttműködik az egyesülettel az autóbusz-vezetők közlekedésbiztonsági továbbképzésében, közlekedésbiztonsági versenyek és rendezvények szervezésében, továbbá a Partnerség a Közlekedésbiztonságért Egyesület rendelkezésére bocsátja a témába vágó szakmai anyagait, kommunikációs csatornáin pedig megjelenési lehetőségeket biztosít az egyesületnek. A Partnerség a Közlekedésbiztonságért Egyesület vizsgálja az autóbusz-pályaudvarok megközelíthetőségének biztonságát, kapcsolódásukat a közlekedési tengelyekhez, kiemelt figyelemmel a gyalogosokra, a kerékpárosokra, a fokozottan védtelen közlekedőkre, a láthatóság és észlelhetőség kritériumaira, valamint a kapcsolódó információs rendszerek minőségére és a szolgáltatási színvonalra.

  • Az egyesület elemzi az autóbuszhasználat motivációit, a közlekedési szokásokat, azok alakulását, a közlekedési módok közti választás mögött húzódó szempontrendszert, továbbá a buszközlekedés előnyeinek bemutatására szolgáló akciókat szervez és ilyen témájú tájékoztató anyagokat készít.
  • Az egyesület és a közlekedési társaság egyaránt felelősséget éreznek a társadalom és a közlekedési rendszerek folyamatos fejlesztése iránt, ezért vállalják, hogy a maguk területén mindent megtesznek a közlekedésbiztonság és a közlekedési kultúra fejlesztése érdekében és összehangolják ezirányú munkájukat.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Közút Nagyvasút Kisvasút Városi vasút Autóbuszközlekedés

Titkos bunker Veszprémben, 150 éves fűtőház Miskolcon, vasúti magángyűjtemény Kelebián, nosztalgiabuszok Hatvanban: ha Múzeumok Éjszakája, akkor MÁV–Volán-csoport is!

MÁV/iho   ·   2024.06.19. 16:10

Június 22-én az ország számos pontján várják érdekes programokkal a látogatókat: a MÁV–Volán-csoport idén is aktív résztvevője a rendezvénynek, tizenkilenc településen, összesen huszonegy helyszín tart nyitva az érdeklődők előtt jövő szombat éjszaka.

Közút Haszonjármű

EKM: gyorsabbá válik a nagykategóriás jogosítványszerzés

iho/közút   ·   2024.06.19. 08:05

Újabb egyszerűsítéssel, ezúttal a nagykategóriás jogosítványszerzés gyorsításával segíti az Építési és Közlekedési Minisztérium a hazai szállítmányozási és fuvarozói ágazat fejlődését, a szektorban tapasztalt munkaerőhiány csökkentését. A jövőben a teherautók vezetésére jogosító C kategóriás jogosítvánnyal egyidőben megszerezhető az ahhoz kapcsolt nehézpótkocsiból álló járműszerelvényekre szóló CE kategóriás vezetői engedély.