Ehhez is ért: Szijjártó a Budapest–Belgrád vasútvonalról tárgyalt

MTI/iho   ·   2013.12.06. 17:46

Fülöp Judit, Szijjártó Péter sajtófőnöke felidézte, hogy a múlt heti bukaresti Kelet-Közép-Európa–Kína csúcstalálkozón Orbán Viktor miniszterelnök megbeszélést folytatott Li Ko-csiang kínai és Ivica Dacic szerb miniszterelnökkel a két fővárost összekötő vasútvonal modernizálásáról.

A két ország közötti teher- és személyforgalom felgyorsítását célzó beruházások finanszírozásról, és az azokban való részvételről is megkezdődtek az egyeztetések – tudatta.

Közlése szerint Szijjártó Péter elmondta: a magyar és szerb vasúttársaság között a beruházás előkészítése érdekében munkacsoport jött létre, amely később kiegészül kínai delegáltakkal is. Az államtitkár szerint ez a beruházás hozzájárul azon stratégiai cél eléréséhez, hogy Magyarország legyen a keleti áruk Nyugat-Európába juttatásának fő tranzitországa.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Repülés Hajózás Nagyvasút Légiközlekedés Belvíz

Brüsszel döntött: 2040-ig el kell készülnie a Budapest–Bukarest NSV-nek

iho.hu   ·   2024.06.17. 11:45

Jóváhagyták a TEN-T transzeurópai közlekedési hálózat fejlesztésére vonatkozó új uniós rendeletet, benne a magyar és a román főváros közötti nagy sebességű vasút megépítésére vonatkozó passzust. A döntés végleges, a hálózatot három lépésben fejlesztik tökélyre, a végső határidő 2050.