Élethűség mindenek felett

iho/vasút   ·   2016.05.16. 08:45
a26_097_0

Újabb tolatómozdonyt alkottak Tatabányán. Az A26 097-est a QuaBLA-modell tulajdonosa, Börcs László szakkommentálásával mutatjuk be, amelyet a társaság legfrissebb hírlevelében is elolvashatnak.

Az iparos 3. – Egy elegáns úr

„Vida Laci barátom képeit nézegetve, találtam rá jelen kiadásunk járművére.

A Petőházi Cukorgyár masinája szokatlan festésével hívta fel magára a figyelmet.

A modell elkészítéséhez két típusból raktuk össze az alkatrészeket, azért, hogy a kis mozdony gépterét hűtőtakaróval jelenítsük meg, az eredeti kivitelnek megfelelően. Természetesen a géptér tetejét »szokás szerint« maratott alkatrésszel egészítettük ki.

Petőháza, 2008. október 26. Már benn járunk az őszben, de a hűtőtakaró, még a géptér tetején pihen. A képre kattintva galéria nyílik, ott megnézhetik a gyönyörű modellt, az élethű feliratokkal! (fotó: QuaBLA-hírlevél | Vida László)

A modell készítésekor a technikus kollégámmal több időt fordítottunk a feliratok elkészítésére, mint amennyi szükséges lett volna. A fülke oldalfalán a feliratok ákombákom elrendezése, finoman fogalmazva eltér a megszokottól.

Egy órámba került, mire megállapodtunk, hogy csak az eredeti járműnek megfelelően szeretném a feliratokat, hol kéttizeddel feljebb, hol hárommal lejjebb rakni.

– De ez a tipográfia megcsúfolása!

– Akkor az!

Katalógusszám: 11262, pályaszám: A26 097, korszak: V.”

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk! Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső idén újra elinduló Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek