Életképek a Vasúttörténeti Parkból

Vörös Attila   ·   2018.09.09. 20:53
000bgozosverseny

Hála a szuper programoknak és a remek időjárásnak, érdeklődők tömege zarándokolt ki a hétvégén a Vasúttörténeti Parkba, a MÁV 150 éves, és a MÁV Nosztalgia Kft. 25 éves születésnapja alkalmából szervezett parádéra. A kiállított hazai mozdonyokon kívül külföldi vendégek is érkeztek: Szlovákiából, Csehországból és Ausztriából delegáltak gépeket.  A mozdonyok listáját nem írjuk le újra, korábbi programajánlónkban tudnak böngészni!

A Truman a fordítókorongon. A képre kattintva galéria nyílik Vörös Attila fotóiból!

Az egyik leglátványosabb program a szombati gőzösverseny volt. A korábbi parádékon már megszokott feladatokat kellett teljesíteniük: az angol posta mellett tüzet kellett oltani, sörösdobozt a rudazaton egyensúlyozni, lányt szabadítani, és persze gyorsulási versenyt is tartottak. A 411.118-as Truman nyert, bár be kell vallanom, az eredményhirdetésről lemaradtam, jobb móka volt elvinni másfél éves unokahugomat még egy körre az A-fordítókorongon...

De persze föl lehetett menni a kiállított mozdonyok többségére, ahol szakavatott bemutatót is tartottak a gépek gazdái és önkéntesek. És nemcsak a gépek, de a CRS szalon- és étkezőkocsija is nyitva várta az érdeklődőket. Ki nem kapott kedvet egy jó kis vonatozáshoz a fedélzeten?

* *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Kisvasút Vasút

Kisvasúttal a budai hegyekbe!

MÁV/iho   ·   2024.03.27. 18:00

A budapesti Gyermekvasút a hosszúhétvégén is várja a kirándulókat: a vonatok 40–50 percenként indulnak a végállomásokról. A tavaszi szünetben nosztalgiavonatok is közlekednek: a gőzösön kívül forgalomba áll a lillafüredi motorkocsi és a C50-es kismozdony is.