Elfogták a bombával fenyegetőző férfit

iho/vasút   ·   2012.02.22. 16:37

A bejelentés február 9-én érkezett.

A rendőrség a nagyállomás épületét és a buszpályaudvart, valamint két vonatot és 23 buszt kiürített. A MÁV állomáson körülbelül 170 utasnak és 110 dolgozónak, a buszpályaudvaron pedig 400 utasnak és 40 dolgozónak kellett az átvizsgálás idejére elhagyni az épületeket és a járműveket. Az átvizsgált járműveken felül nyolc jármű közlekedését befolyásolta a bombariadó, a járműveket az átvizsgálás idejére a vasúti jelzőnél várakoztatták – írja a haon.hu.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság közérdekű üzem működésének megzavarása miatt indított büntetőeljárást ismeretlen tettes ellen. Kedden délután fogták el a 21 éves hajdúsámsoni férfit. A nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki. A férfi a bűncselekményt elismerte – amelyért akár tíz évig terjedő szabadságvesztést is kaphat –, de annak okára magyarázatot adni nem tudott. Kihallgatásakor azt mondta, heccből csinálta.

Az eljárás részét képezi az is, hogy a téves riasztással a gyanúsított mekkora kárt okozott, amelyet minden bizonnyal meg kell térítenie. A MÁV és Hajdú Volán igen jelentős kárát a két cég tájékoztatása alapján lehet megállapítani. A kiürítés, bombakutatás is több órára jelentős rendőri erőt vett igénybe.

Kapcsolódó hírek