Elindult a Wizz Air Debrecen-Dortmund járata

MTI   ·   2013.04.26. 18:41

Daniel de Carvalho kommunikációs menedzser az elmondta, hogy a Wizz Air új és már meglévő - London-Lutonba és Eindhovenbe közlekedő - debreceni járataival 130 ezren utaznak egy év alatt.

Hozzátette: Németország legforgalmasabb kereskedelmi és ipari központjába hétfőnként és péntekenként közlekedik a járatpár, amelynek sikerét a gyógy- és fürdőturizmusra alapozzák.

„Az új útvonal kiváló lehetőség a debreceni fogorvosok, a fürdők és a turizmus más szereplői számára, mert szolgáltatásaikat közvetlenül a dortmundi régióban népszerűsíthetik” - fogalmazott Daniel de Carvalho.

A Wizz Air tavaly júniusban indította el a Debrecenből London-Lutonba közlekedő járatát, amelynek számát a kezdeti heti háromról az idén márciusban heti ötre növeltek.

Decemberben a légitársaság bővítette debreceni forgalmát: hetente két-két alkalommal kezdtek üzemeltetni Eindhovenbe és a Milánó-Malpensa repülőtérre járatokat, de utóbbit annak alacsony kihasználtsága miatt kedden leállították.

A Wizz Air várakozásai szerint az évi 130 ezres utasforgalom elősegíti a munkahelyteremtést a régióban és támogatja a turizmus területén létrejövő munkahelyeket. A dortmundi útvonal egyben újabb összeköttetést teremt Nyugat-Európával és számos új lehetőséget nyit meg a helyi vállalkozások előtt - fűzte hozzá Daniel de Carvalho.

Kapcsolódó hírek