Elindultak a kínaiak: csaknem 150 millió vonatjegyet vásároltak

iho   ·   2014.01.18. 11:05
kinacim00

A kínaiaknak olyan a tavaszünnep, mint nekünk a karácsony, vagyis az év legnagyobb ünnepe. Ilyenkor napokra megáll az élet, mindenki az újévvel törődik, még az üzleti forgalom is leáll. Legalábbis régen így volt. Aki teheti, ma már inkább elindul a nagyvilágba.

 

(fotó: dailymail)

Naponta több mint 7 millió vonatjegyet adnak el Kínában. Van, aki hazautazik szülőföldjére, és van, aki csak egyszerűen kirándulni megy. December 23-án kezdték el árulni a jegyeket a negyvennapos utazási periódusra, eddig mintegy 148 milliót adtak el. Interneten is lehet rendelni, sőt ajánlott is, mert hosszú sorok kígyóznak a vasúti jegypénztárak előtt, és külön ablak áll azok rendelkezésére, akik elővételben vásároltak.

Vannak jegykiadó automaták is, de ezeket a külföldiek nem használhatják, mert a gép nem ismeri fel az útlevelet.

Az utazási irodák azt ajánlják mindenkinek, hogy vásárolja meg előre a jegyet. Ezek a jegyek ugyanis húsz napig érvényesek, és a készlet hamar elfogy.

Íme egy kínai jegy – azt ugyanis csak a kínaiak értik meg, mi van ráírva. Azért nem nehéz megtalálni rajta a kocsi számát és az indulási/érkezési dátumot.

A fotó abban is segít a külföldieknek, hogy kiszűrjék a hamis jegyeket. A vonatjegy-hamisításnak ugyanis már nagy hagyománya van Kínában.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek