Elkészült a négyszázadik wifis kocsi

iho   ·   2013.07.18. 09:24

Szerdától már négyszáz internetezésre alkalmas járművet közlekedtet a MÁV-Start, így naponta több mint negyvenezer azoknak az utasoknak a száma, akik ingyenesen használhatják a szolgáltatást. A bővítés folyamatos, az ötszázadik wifis kocsi várhatóan augusztustól áll az utazók rendelkezésére.

Elérte az ingyenes internetelérést biztosító vasúti járművek mennyisége a négyszázat, és a további bővítéseknek köszönhetően hetente újabb húsz-harminc intercity valamint elővárosi járműben utazva lehet majd díjmentesen igénybe venni a fejlesztést.

Az érintett kocsikat a legtöbbször és a legnagyobb kihasználtsággal közlekedteti a vasúttársaság, így a miskolci, nyíregyházi, debreceni, váci, szobi, újszászi, ceglédi, szolnoki, pécsi, szombathelyi vasútvonalon és már a Balaton északi partján is találkozhatnak az utazók az ingyenes szolgáltatással. Naponta több mint negyvenezren tölthetik a fejlesztésnek köszönhetően levelezéssel, portálok olvasásával, közösségi oldalak látogatásával vagy akár munkavégzéssel, hasznosan az utazással töltött időt.

A tervezett 735 jármű (személykocsi, illetve motorvonat) routerrel történő felszerelését folyamatosan végzik a műhelyekben, a munkálatok elkészülte után csaknem napi nyolcszáz közlekedő vonaton lesz elérhető a szolgáltatás. A fedélzeti, vezeték nélküli internetet minden erre előkészített járműben ingyenesen vehetik igénybe az utazók, a hozzáférés maximális sávszélessége kocsinként 7,2 megabit per másodperc. Egyidejűleg akár több százan is csatlakozhatnak egy vonaton a rendszerre, ez péntekenként és vasárnaponként, a legnagyobb utasforgalmú időszakokban tapasztalható is. Az ingyenes wifit biztosító járműveket külső és belső matricákkal is jelöli a vasúttársaság.

Az ötszázadik wifis kocsi várhatóan augusztustól áll az utazók rendelkezésére – közölte a MÁV-Start.

Kapcsolódó hírek