Elkezdődött a 2021-es MotoGP szezon

iho   ·   2021.04.01. 16:20
00_motogp_sponsored

Március utolsó hétvégéjén a Forma–1 mellett elkezdődött a MotoGP 2021-es szezonja is. A gyorsasági motoros világbajnoki évad első versenyét Katarban rendezték emg, ahol hat különböző motorgyártó, illetve tizenegy csapat képviseltette magát.

A 2021-es MotoGP szezonban a következő gyártókat és csapatokat követhetjük figyelemmel az évad huszonegy versenyén.

#1. Monster Energy Yamaha MotoGP – Yamaha

A 2021-es katari versenyt a Monster Energy irányította, miután Maverick Viñales magabiztos teljesítménnyel nyerte meg az első hétvégét. Érdekesség: a második motor mindössze az ötödik helyen végzett.

#2. Pramac Racing – Ducati

A Ducati azok közé a gyártók közé tartozik, amelyek különböző csapatokat is támogatnak a MotoGP-ben is. Ezen felül az idei szezon egyik legerősebb gyártójaként lehet jelen, hiszen az első versenyhétvége után a második és a harmadik helyen – ha különböző csapatokban is, de – Ducati motorok értek célba.

#3. Ducati Lenovo Team – Ducati

A Lenovo Team szintén sikeres hétvégét tudhat maga mögött az első forduló után. Katarban az utolsó kanyarban harmadik helyre ugró Francesco Bagnaia lehet a csapat első számú versenyzője, miután a másik motor hátrébb, de még mindig a pontszerző 9. helyen ért célba.

#4. Team Suzuki Ecstar – Suzuki

A katari versenyhétvége mindenképp legnagyobb vesztese a Suzuki Ecstar. Az utolsó körben, a célegyenesre fordító kanyarban nemcsak a második helyről, de a dobogóról is lecsúszott a tavalyi MotoGP világbajnoka, Joan Mir. A csapattárs pedig nem sokkal lemaradva a 6. helyen fejezte be a versenyt. Ha kicsit balszerencsésen is indult a Suzuki számára a szezon, de mindenképp érdemes odafigyelni rájuk a következő versenyeken.

#5. Aprilia Racing Team Gresini – Aprilia

Az Aprilia gyártóként mindössze ebben az egy csapatban képviselteti magát, és inkább a középmezőnyt erősíti. A katari hétvégén a 7., illetve a 19. helyen értek célba.

#6. Repsol Honda Team – Honda

A Honda erősebb alakulata egyelőre továbbra is a középmezőnyben tanyázik, miután pontszerző helyeken, a 8., illetve a 11. pozíciókban értek célba.

#7. Petronas Yamaha SRT – Yamaha

Az ebben a csapatban versenyző hétszeres MotoGP győztes Valentino Rossi sem feltétlenül tudja tartani a tempót az élmezőnnyel, miután a Petronas Yamaha SRT az új esztendőben sem tartozik a legerősebbek közé. Amíg Rossi a még pontszerző 12., addig a csapattársa csak a 18. helyen ért célba.

#8. Red Bull KTM Factory Racing – KTM

A KTM gyári csapata sem tartozik egyelőre a legerősebbek közé. A középmezőnyt erősítő team mindkét versenyzője hozza, hozhatja ugyan a pontszerző helyeket, viszont határozottan csak a mezőny második feléből. A Red Bull KTM-ek a katari idénynyitón egymás mögött a 13. és a 14. helyen értek célba.

#9. Esponsorama Racing – Ducati

Egy újabb Ducati csapat, amivel együtt összesen három képviselteti magát a MotoGP legmagasabb szintjén. Közülük azonban az Esponsorama az elmúlt hétvégén nem futott erős versenyt, hiszen versenyzői mindössze a 10. és 16. helyen értek célba.

#10. Tech 3 KTM Factory Racing Team – KTM

A KTM másik alakulata sem tudott kimagaslóan teljesíteni a szezonnyitón. Az egyik motorjuk teljesítetlen kör nélkül fejezte be a versenyt, a másik versenyzőjük pedig mindössze a 17. helyen ért célba.

#11. LCR Honda – Honda

Az egyetlen csapat, ahol egyik versenyző sem tudta befejezni a nagydíjat, így mindenképpen akad tennivaló az LRC garázsa körül. Ettől függetlenül a szezon első versenyhétvégéje nem feltétlenül mérvadó a szezon alakulásának szempontjából, de a Hondának feltétlenül elő kell állnia egy fenntartható stratégiával, hogy világbajnoki pontokat gyűjthessenek.

A MotoGP határozottan fog meglepetéseket okozni a szezon során, akár már az április 4-i dohai, éjszakai versenyen. Az idei szezon továbbra is szállítani fogja a teljes versenyt átfogó izgalmakat, pozíció váltásokat, amiknek nemcsak a MotoGP és a motorsportok rajongói örülhetnek, hanem a különböző online fogadó oldalak is, amelyek remek ajánlatokat kínálnak azoknak a rajongóknak, akik fogadásokat is kötnének a versenyek eseményeire.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek