Elküldték Matécznét a Starttól

iho/vasút   ·   2011.12.01. 10:03

Információink szerint december első napjától nem tölti be a MÁV-Start üzemeltetési vezérigazgató-helyettesi posztját Matéczné Németh Ágnes. Vele az egyik legrégebbi fővasutast távolították el tisztségéből, még az úttörővasutasok is emlékezhetnek rá, hiszen vezette ezt a szervezetet is. Úgy tudjuk, több területi igazgatóság (Szeged, Nyugati) vezetését is fölajánlották neki, de ezeket a posztokat nem fogadta el.

MNÁ (balra) nemrégiben egy sajtótájékoztatón<br />(fotó: Vörös Attila)

Matéczné Baross Gábor-díjas. A vasút-üzemviteli üzemmérnöki oklevél megszerzése után, 1976-tól a Keleti pályaudvar szolgálattevője, személyszállítási vezetője, majd állomásfőnök-helyettese volt. Ezután a MÁV Tájékoztatási Iroda helyettes vezetőjeként tevékenykedett. A kilencvenes évek elejétől a különböző néven és formában működő személyszállítás egyre magasabb pozícióit töltötte be, rövid ideig megbízottként vezette is a szervezetet. A Startnál mostanáig az egyik második ember volt.

Ugyancsak csere történt az üzleti vezérigazgató-helyettesi poszton december 1-jén. Morvai Katalint Zaránd György váltja, aki a MÁV-Gépészet éléről érkezett. Ám úgy tudjuk, Morvai más beosztásban marad a személyszállítási cégnél, a marketing-kommunikációs területet vezeti majd. A Startban jelenleg csak pár ember végez ilyen feladatot, de újabb marketinges szakemberek érkezése várható.

Kővári Zsolt<br />(fotók: Tevan Imre)

A MÁV-Start vezetése ezzel teljesen megújult, hiszen alig egy hónapja tölti be tisztségét Kővári Zsolt vezérigazgató (Monszpart Zsolt helyett) és Lebovits Gábor általános gazdálkodási vezérigazgató-helyettes is.

Lebovits Gábor

Kapcsolódó hírek