Elmarad a hétvégén a szegedi repülőnap

iho/repülés   ·   2015.09.15. 15:50

Légtérzár van érvényben a szerb–magyar határon 1350 méter magasságig, 20 kilométeres sávban: emiatt nem lehet megrendezni a hétvégén a repülőnapot – értesült a szeged.hu. Arról már korábban a távirati iroda is adott ki közleményt, hogy a légügyi hivatal rendelkezése szeptember 10. óta van érvényben további intézkedésig. A kialakult menekülthelyzet miatt a légteret is biztosítani kell a rendészeti és honvédelmi szervek műveleteihez, beavatkozásaihoz, erőátcsoportosításaihoz, a hatósági akciók tervezéséhez, szervezéséhez, irányításához és ellenőrzéséhez szükséges légi felderítés zavartalan és biztonságos végrehajtásához.

Ez azt jelenti, hogy jelenleg Szeged fölött csak a rendészeti, a honvédelmi, a mentő és a kutató-mentő, valamint a katasztrófavédelmi feladatokat végrehajtó légijárművek repülhetnek ebben a magasságban – a nemzetközi utasforgalomra az intézkedésnek nincs hatása.

Arról egyelőre nincs információja a honlapnak, hogy meddig tart a légtérzár, és egyelőre arról sem értesültek még, mikor és hogyan lehet pótolni a repülőnapot.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Közút Autóbuszközlekedés

A Volánbusznál is életbe lép az új menetrend

iho/közút   ·   2023.12.06. 17:00

A közlekedési társaság számos menetrendi módosítást, korrekciót vezet be országszerte december 10-étől, elsősorban a munkába és iskolába járás lehetőségeinek, a hétvégi időszak utazási igényeinek javítása, valamint a vasúti és autóbuszos kiszolgálás megfelelő összehangolásának érdekében.