47. Kékszalag: svájci katamarán nyert

MTI/iho   ·   2015.07.02. 11:52
keksz2015_0

A svájci Safram csapat Ventilo M1 típusú katamaránja nyerte a 47. Kékszalag Árkád Nagydíj vitorlásversenyt, Európa leghosszabb tókerülő regattáját. A viadal honlapjának beszámolója szerint a hajó pénteken hajnalban 2 óra 6 perckor futott be a célba, míg a második helyen 13 perc hátránnyal a tavaly hatalmas időrekorddal diadalmaskodott Fifty-Fifty nevű 50 lábas magyar katamarán végzett. A tizenegyszeres Kékszalag-győztes Litkey Farkas – aki ezúttal egy Decision 35 típusú, Cellum névre keresztelt kéttestű hajóval vágott neki a versenynek – lett a harmadik. A verseny a Keszthelyi-öböl bejáratánál dőlt el, amelyet a Safram északról, Balatongyörök felől gyorsabban közelített meg, mint a délen vitorlázó Cellum. A svájci hajó itt tudott véglegesen az élre állni, és előnyét végig növelte a célig.

 

Korábban írtuk:

A Kékszalag a Balaton legjelentősebb vitorlás eseménye, Európa legnagyobb tókerülő versenye. A táv közel 155 kilométer, 48 órán belül kell visszaérni Balatonfüredre. Idén hatszáz hajó indult.

Sirokkó csak a vitorlán van a tavon, de jó szél még lehet, sőt! A képre kattintva galéria nyílik (fotók: MTI/Bodnár Boglárka)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk!

Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek