Elsüllyedt egy kotróhajó a Bodrogon

iho/hajózás   ·   2017.02.28. 18:10
400px_elsullyedt_kotrohajo

Még múlt hét szombaton süllyedt el egy kotróhajó az áradó Bodrogban a bodrogkisfaludi rév közelében. A Vulkán nevű hajó kiemelése egy hétig is eltarthat. A hajótestet búvárok fogják megvizsgálni, ezután pedig a tervek szerint daruval emelik ki. A Borsod Online információja szerint a kotróhajó idén már egyszer víz alá került, akkor csak a magasabb részei és a hajókabin látszott ki. A vizet sikerült kiszivattyúzni, de azt követően, valószínűleg a kiszabadítás közben süllyedhetett el végleg a hajó.

A Vulkán nevű hajó a bodrogkisfaludi rév közelében vált az áradó Bodrog áldozatává. A képre kattintva galéria nyílik (fotók: Balázs Attila/MTI)

A folyó felső szakaszán a meder a legkeskenyebb pontján is legalább ötven méter széles, Sárospataktól hatvan és száznyolcvan méter között változik.  Az, hogy a hajó még így megfeneklett állapotában is kilátszik a vízből, a Bodrog viszonylagos sekélységének köszönhető: a víz mélysége másfél métertől három és fél méterig terjed.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek