Emlékmenet akadályokkal

iho   ·   2013.04.29. 09:00
00

A Cuha-völgyi Bakonyvasút Szövetség és a MÁV Nosztalgia Kft. a hagyományoknak megfelelően 2013-ban is elindította gőzvontatású vonatát a 11-es vasútvonalra, amely talán vita nélkül érdemelheti ki az ország legszebb vonala kitüntető címet.

Az indulás előtt nem sokkal több hír kapott lábra, voltak, akik biztos forrásokra támaszkodva a 324-es gőzöst említették vonógépként, ám maradt a mozdony élén a jól bevált zöld 109-es. Hátulról a Rába-Balaton motorkocsi, azaz a Bamot segítette volna a menetet az emelkedőkön, ám a bakonyszentlászlói emelkedő kifogott rajta. Az eredetileg Zircre tervezett ünnepséget így sebtében Bakonyszentlászlóra helyezték át, a Veszprémből kirendelt segélygép megérkezéséig jó másfél óra idő telt el. A remot Dácsia végül kimentette a szorult helyzetben levő vonatot, és időközben a rakoncátlankodó öreg motorkocsit is sikerült ráncba szedni.

Két tűz között: ezen a napon megerősítve jártak a személyvonatok is, például errefelé ritkán látható fülkés kocsikkal<br>A képre kattintva fotógaléria nyílik<br>(Béres Márton felvételei)

Kapcsolódó hírek