Erős földrengés Tokió közelében, leállt a metró

MTI/iho   ·   2014.05.05. 11:05

A 6,2-es erősségű rengés középpontja a japán fővárostól mintegy 120 kilométerre délre volt, és 160 kilométer mélyen, de egyértelműen érezni lehetett Tokió központjában is. Az amerikai földtani intézet valamivel gyengébbre, 5,8-as erősségűre tette a földrengést.

Az NHK köztelevízió jelentése szerint Tokióban, valamint néhány szomszédos körzetben összesen tizenheten megsérültek. Többségükben idős emberekről van szó, akik közül többen a rengés miatt elestek. A földmozgást követően rövid időre leállt a metróközlekedés a fővárosban, és a gyorsvasút egyes vonalain is keletkeztek kisebb késések. A repülőtér működését nem kellett megszakítani.

A rengés a helyszíni beszámolók szerint megmozgatta a tokiói felhőkarcolókat és a központ más házait is, de azokat úgy tervezték, hogy a mostaninál erősebb földmozgásnak is ellenálljanak. Sokan álmukból riadtak fel a kora reggeli földmozgásra: hétfőn Japánban ünnep van, az emberek jelentős része tovább próbált aludni a hétköznap megszokottnál.

A sajtójelentések szerint Tokióban a hétfői volt a legjobban érezhető földrengés a 2011-es fukusimai katasztrófa óta.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek