Eskişehirbe is betörtek az Allison sebességváltók

iho/közút   ·   2016.11.12. 13:45
esikeshir_busz_allison0

Isuzu buszokban dolgoznak az Allison váltói, ezekből rendelt húszat Eskişehir. Senol Ertan, Eskişehir önkormányzatának szállítmányozásért felelős vezetője a megrendeléssel kapcsolatban azt mondta, „a vasút- és a villamos-hálózatokba történő befektetések mellett folyamatosan fejlesztjük a közúti flottánkat is. Ha a hetvennyolc buszból álló flottánkról beszélünk, a választásunk mindig teljesen automata sebességváltóra esett, ami maximális kényelmet és biztonságot jelent sofőrnek és utasnak is.”

(fotók: Allision Transmission)

Eskişehir új Isuzu Citibus Euro 5-ös, 9-méteres Allison 2100-as automata váltós buszai még tavaly álltak szolgálatba. A váltót olyan motorokhoz tervezték, amelyek maximum 172kW nyomatékot adnak le, ezen kívül pedig Allison ötödik generációs elektronikus vezérlést és FuelSense Plus, üzemanyag-takarékos csomagot is tartalmazzák. A fejlett vezérlések a jármű terhelését és a használat módját figyelembe véve, az optimális váltási módozatok automatikus elérésével segítik az üzemanyag-fogyasztás csökkentését.

A FuelSense Plus az EcoCal váltási technológiával segíti a motor sebességét a leghatékonyabb szinten tartani, a Dinamikus Váltásérzékelés pedig automatikusan választ az EcoCal és a magasabb sebességfokozatok között, alapul véve a jármű tömegét és a működés dőlésszögét, míg a Neutral at Stop funkció leveszi a motorról a terhelést, amikor a járművet megállítják, ezzel csökkentve a nem-hasznos üzemanyag-felhasználást és az emissziót.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek