Eső áztatta pályás nap

Kemsei Zoltán   ·   2014.10.04. 20:25
00kicsi

A vasútbarátok többsége – gondolva itt a nem hardcore rajongókra – általában a gördülőállományt részesíti előnyben. A külső érdeklődők számára mindig érdekesebb, ami mozog. A biztonságos üzemhez azonban a pálya minősége is elengedhetetlenül fontos. A nagyközönség legfeljebb a vágányzárak miatti késések, pótlások miatt morgolódik, de betekintést nem igazán nyer a folyamatokba.

A megnyitó közönsége<br>A képre kattintva galéria nyílik<br>(a szerző felvételei)

A Magyar Vasúttörténeti Park ezt tartva szem előtt rendezte meg először – kezdetben a Gőzmozdony Nagydíjjal együtt – az Aranycsákány Krampácsversenyt, ahol a közönség is találkozhatott a pályaépítőkkel. Idén a gőzösök versengésétől különválasztva, a pályás szakmai nappal együtt tartották a nemes vetélkedést, a kézi pályamunkákon kívül a gépesítést is bemutatva.

Előkészületek

Öt csapat versengett a kitüntető Aranycsákány trófeáért, a győzelmet immár másodszor a győri Vasútépítők Kft. gárdája szerezte meg. Versengtek a pályamunkásokon kívül az irodisták is: a menedzsmentek hajtányversenyében az A-Híd Zrt. diadalmaskodott. Az érdeklődők a park Kandó-termében egész nap különböző előadásokon, filmvetítéseken is részt vehettek. Jövőre ismét változik a lebonyolítási rend: az eredményhirdetésen 2015. júliusi dátumot jelentettek be.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek