Esztergom helyi közlekedésében is érvényesek az ország- és a Komárom-Esztergom vármegyebérletek

iho/közút   ·   2023.09.03. 12:00
00_esztergom_tarifakozosseg

A tanévkezdéstől az utazók nemcsak a helyközi autóbuszjáratokon, de a helyi buszokon is igénybe vehetik a májustól bevezetett új bérleteket, azaz újabb településen valósul meg a teljes tarifaközösség.

Esztergomban tavaly csaknem elérte a hatmilliót az utazások száma, mintegy 22 ezer helyi járat szállította az utasokat 2022-ben. Idén az első hét hónapban több mint 3,5 millió utazás során vették igénybe a járatokat. A Volánbusz helyi állományát három Lion'City A21 típusú, kilencéves, alacsony padlós, légkondicionált autóbusz alkotja. A Volánbusz június 17-étől új buszhálózatot és menetrendet is bevezetett a településen, ennek eredményeként az autóbuszjáratok a településen belül új útvonalakon is elérhetővé váltak, a helyi és helyközi rendszer pedig a korábbinál jobban egészíti ki egymást és a vasúti közlekedést.

(térkép: Volánbusz)

Hogyan működik a tarifaközösség?

Az esztergomi helyi közlekedésben részt vevő autóbuszokon van validátor, azaz az ország- és vármegyebérletek érvényesítésére szolgáló készülék, ezért az utasoknak ugyanúgy le kell olvastatni a validátorral az ország- vagy Komárom-Esztergom vármegyebérletüket, mint a helyközi utazás során. Mellé azt a személyazonosító igazolványt is be kell mutatniuk, amelynek a számát megadták a bérletváltáskor.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek