Exkluzív motor- és robogókülönlegességek prémium árszinten

iho   ·   2020.06.06. 10:58

(x)

A cikkben tehát a nem hétköznapi árkategóriát képviselő motor- és robogókülönlegességekkel foglalkozunk. Szó lesz többek között a világ legdrágább motorjáról, egy elektromosrobogó-különlegességről, illetve a prémium modelleket sorozatban gyártó ismert márkáról is.

Egy robogó, aminek az ára egyáltalán nem hétköznapi

A BMW 2014-ben egészen innovatív húzással élt, amikor elektromos robogót dobott a piacra, méghozzá egészen borsos áron. De mitől kerül ilyen sokba egy olyan robogó, ami kinézetre nem igazán meríti ki a szépség fogalmát?

A válasz egyértelműen a gazdaságos működtetésben keresendő. Elektromos robogóról beszélünk ugyanis, aminek a töltését otthon is elvégezhetjük. A teljesen feltöltött akkumulátor pedig 80-90 kilométeren át repíteni fog minket úgy, hogy benzinkútnak még a közelébe sem kell mennünk.

Csúcskategóriás darabok a szériagyártott motorok mezőnyében

A széria gyártott motorkerékpárok között a Ducati viszi a prímet, ha árakról van szó. Persze ez nem a véletlen műve, hiszen a gyártó folyamatosan dolgozik a nagyszerű minőségű, szemre pedig igencsak tetszetős motorok gyártásán.

Ennek szellemében 5 millió forint alatt nem igazán juthatunk hozzá egyetlen új Ducati modellhez sem. Persze a prémium darabokért akár 17 millió forintot is le kell szurkolnunk vételi szándék esetén a forgalmazónak.

Nézz körül a Momorobogo.hu-nál kapható robogók között, amennyiben szűkebb keretek között ugyan, de vásárláson gondolkodsz!


Melyik a világ legdrágább motorja?

A Guinness Rekordok Könyve szerint a világ legdrágább motorjának számító modell egyedi gyártású, és egy török úriember megrendelésére készült el. A kétkerekű teljes egészében antik hatást kelt, a külleme pedig a görög mitológia jegyeit idézi.

A vázat színaranyból rakták össze, a motoron pedig ötvennél is több színárnyalat kapott helyet. Az előállítása egy teljes évet igénybe vett. Hogy mennyibe kerül? Sokba, ugyanis kizárólag a vázrész ér 1 millió amerikai dollárt.

Akik mesteri szinten űzik az egyedi motorok építésének művészetét

Az Orange county choppers csapata még azok számára is ismerős lehet a televízióból, akik nem kifejezetten a motorozás szerelmesei. Ha valakik, akkor ők bizony művészi szinten értenek az igazán látványos motorkülönlegességek létrehozásához.

Természetesen megrendelésekben, munkában és egyedi projektekben nem szenvednek hiányt. Ennek fényében nem is alsókategóriás darabokat hoznak létre. Őket azok a megrendelők keresik fel, akiknek nem számít a pénz, mert az egyedi igényeiknek megfelelő motor megalkotása bizony sokkal többe kerül egy normál szériagyártott modellhez képest.

Kapcsolódó hírek