Fejlesztette logisztikai bázisát a Transit-Speed Kft. Mándokon

iho   ·   2014.05.15. 15:18

Az áruátrakással, raktározással, csomagolással, kereskedelemmel és szállítmányozással foglalkozó, a Transit Group cégcsoporthoz tartozó társaság két fejlesztési ütemben összesen 17 és fél ezer négyzetméter alapterületű zárt raktárat épített a mándoki telephelyén, ahol bővítette meglévő normál és széles nyomtávú iparvágány-hálózatát is.

A záhonyi gazdaságfejlesztési övezetben tevékenykedő Transit-Speed Kft. a beruházáshoz 1,1 milliárd forint értékű uniós támogatást használt fel. Szabó Ferenc, a cég ügyvezető igazgatója emlékeztetett, hogy a beruházás első lépéseként közel egymilliárd forintért egy 10 ezer négyzetméteres, emelt szintű raktárat építettek rakódórámpákkal, 14 korszerű rakodógépet vásároltak, valamint bővítették a meglévő széles és normál nyomtávú iparvágány-hálózatot. A fedett raktárban végzik a FÁK-országokból érkező és az oda induló tehervonatok átrakodását és lehetőség nyílik a kamionokba történő be- és kirakodásra is.

A második ütemes, több mint 1,2 milliárd forintos összértékű projektrész keretében egy 7400 négyzetméteres, rakodórámpákkal ellátott raktár épült fel. Tovább bővítették az iparvágány-hálózat, a több mint egy kilométer hosszú széles, és a 1,2 kilométer hosszú normál nyomtávú pályabővítés révén összesen 11 kilométer hosszú iparvágánnyal rendelkezik telephelyén a Transit-Speed Kft. A logisztikai szolgáltatások gyorsabb elvégzéséhez targoncákat vásároltak és a telephelyen több mint 19 ezer négyzetméternyi területet aszfaltoztak le, amely útként és rakodótérként egyaránt funkcionál.

A két ütemben megvalósult fejlesztés eredményeként 17 és fél ezer négyzetméternyi pormentes, részben fagy elleni védelemmel ellátott raktárkapacitással bővült a mándoki logisztikai bázis, amely így összesen 57 ezer négyzetméter alapterületű raktározási lehetőséggel rendelkezik. A három cégből álló (Transit Speed Kft., World Transit Kft. és Transit Railway Zrt.) Transit Group cégcsoport április végén összesen 51 embert foglalkoztatott és tavaly csaknem 4,9 milliárd forintos nettó árbevételt realizált. Ebből a három társaság közül a Transit Speed Kft. részesült a legnagyobb, 2,5 milliárd forintot meghaladó árbevétellel.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek