Felborult a menekültek hajója

iho   ·   2013.03.25. 12:11
Vízbe fúlt két Indonéziából jövő illegális bevándorló, kettő másik súlyos állapotban van, több mint kilencvenet – többségükben afgánokat – pedig kimentettek hétfőn az Ausztráliához tartozó Karácsony-sziget közelében, miután hajójuk felborult – közölték az ausztrál hatóságok.

A bárkát a szigettől 26 kilométerre északnyugatra észlelték az ausztrál vámosok. Két vámos fel is ment a fedélzetre, közvetlenül azelőtt, hogy a nagy hullámok felborították a járművet, s annak utasai a tengerbe estek – mondta Jason Clare ausztrál belügyminiszter. A két vámosnak a sorsa ismeretlen.

A vámos hajón lévők ezután azonnal menteni kezdték a vízbe esetteket. Kilencvenöt embert sikerült kiemelni, de köztük volt két halott is: egy 4-5 éves kisfiú és egy harminc év körüli nő. Egy 6-7 éves fiú és egy húsz év körüli terhes nő állapota súlyos – mondta a miniszter.

A kimentetteket – afgánokat és közel-keletieket, valamint a legénység három, valószínűleg indonéz tagját – egy menekültközpontba szállítják a Karácsony-szigeten.

Kapcsolódó hírek