Felkészült az őszi szüneti kerékpárszezonra a MÁV-Start

iho/vasút   ·   2021.10.25. 09:10
00_kerekparszallitas

Számos, kerékpárszállításra alkalmas vasúti kocsi indításával készül a hétfőn kezdődő őszi szünetre a MÁV-Start.

Idén eddig rekordszámú, 120 ezernél is több kerékpáros utas döntött úgy, hogy túrajegyet vesz.

A vasúttársaság a legnépszerűbb úti célok, vagyis a Balaton, a Velencei-tó és a Dunakanyar mellett négy különleges térség, a Tisza-tó, a Zemplén, a Bakony és a Bükk látogatását ajánlja. Ezek a helyszínek akár egynapos túra keretében is elérhetők Budapestről, és adottak a kiépített, kijelölt kerékpáros útvonalak.

  • Október 30-án és 31-én is közlekedik a Tisza-tó expresszvonat, amely közvetlen eljutási lehetőséget biztosít Budapestről Tiszafüredre. A vonat nagy befogadóképességű kerékpárszállító kocsival közlekedik, amin negyvenegy kerékpár szállítható.
  • A Zemplén Intercity a Keleti pályaudvar és Sátoraljaújhely között kétóránként közlekedik, tizenhét kerékpár szállítható rajta. A Keleti pályaudvarról és a Nyugati pályaudvarról egyaránt kétóránként induló kör-IC-ken nyolc bicikli szállítható – ezekkel a vonatokkal érhető el például Tokaj, ahonnan kerékpárút vezet Nyíregyházáig. A bicikli szállításához a kerékpárjegy mellett díjmentes kerékpárhelyjegyre van szükség.
  • A Déli pályaudvarról óránként indulnak Intercity vonatok Veszprém felé, ahonnan az egyik órában Göcsej Intercity néven Zalaegerszegre, a másik órában pedig Bakony Intercity néven Szombathelyre indulnak tovább. Az IC-ken nyolc kerékpár szállítható, ehhez a kerékpárjegy mellett díjmentes kerékpárhelyjegyre van szükség. Veszprémből továbbutazásra is van lehetőség: a műemléki védettségű, hegyvidéki vonalvezetésű Bakonyvasúton kétóránként közlekednek vonatok, melyek csatlakoznak az Intercitykhez, fedélzetükön pedig húsz bicikli szállítható, segítségükkel Zirc vagy Pannonhalma is elérhető.

(X)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek