Lezuhant egy utasszállító Afrikában

iho   ·   2013.11.30. 11:39
cim

A Reuters friss jelentése szerint megtalálták az eltűnt mozambiki utasszállító roncsait Namíbiában. A namíbiai rendőrség egyik vezetője szerint az Embraert a Bwabwata nemzeti parkban, közel az angolai és botswanai határhoz találták meg, teljesen kiégve az őserdőben, a balesetnek nincs túlélője.

Amint a The Aviation Herald repülésbiztonsági oldalon olvasható, a LAM mozambiki légitársaság (Linhas Aereas de Mocambique) C9-EMC lajstromjelű Embraer ERJ-190-ese huszonnyolc utassal és hat főnyi személyzettel a mozambiki Maputóból az angolai  Luandába tartott, és Namíbia északi része felett tegnap délután vesztették el vele a rádió- és radarkapcsolatot.

Később a légitársaság azt állította, hogy az Embraer Namíbiában, Rundu repülőterén szállt le, de később kiderült, hogy a gép oda sem érkezett meg. Az elveszett gépet Botswana, Namíbia és Angola hatóságai egyaránt keresték, a kutatást azonban a rossz idő is erősen akadályozta, a namíbiaiak helikoptert küldtek az eltűnés valószínű helyszínére.

Feltehetően a roncsokat is helikopterről észlelhették, mert a namíbiai rendőri illetékesek szerint a környéken nincs út, amelyen a helyszínt a földön megközelíthetnék. A gép fedélzetén tíz mozambiki, kilenc angolai, öt portugál, egy-egy francia, brazil és kínai állampolgár utazott, egy utasnak és a személyzet egyik tagjának még nem biztos a nemzetisége.

A légitársaság egy másik E-190-ese

A légitársaság weboldalán szereplő közlemény még mindig csak arról tesz említést, hogy a gép feltehetően Rundu repülőterén szállt le.

A kéthajtóműves regionális utasszállító, az Embraer E-190-es sikeres típusa a brazil gyártónak, a most katasztrófát szenvedett példányt tavaly készítették el és adták át a LAM-nak, mint első üzemeltetőnek.

A légitársaság összesen három ERJ-190-est üzemeltetett, egy farokhajtóműves E-145-öst, két Boeing 737-200-ast és egy 737-500-ast.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Repülés Légiközlekedés

KLM: százötven nyári célállomás

iho/repülés   ·   2024.03.10. 12:00

A holland királyi légitársaság a nyári menetrendi időszakban hét százalékkal több ülőhelyet kínál az elmúlt év azonos időszakához képest, így a felkínált kapacitás minimálisan marad csak el az eddigi rekordot jelentő 2019-es szinthez képest.