Fényvillamos Debrecenben: pendli vízkeresztig

iho/vasút   ·   2015.12.03. 21:15
fenydebre0

Fogta a DKV, és az 528-as CAF-ra kívülről neoncsöveket „aggatott: így lett kész a debreceni fényvillamos, amely egészen vízkeresztig közlekedik az 1-es és a 2-es vonalon is. A távirati iroda képei a debreceni „kirakatutcánál” a Nagytemplom előtt készültek.

Szintén „karácsonyi hír”, hogy most szombaton a Mikulás is fölszáll a villamosra: december 5-én, a segítőivel minden villamosozó gyerkőcöt megajándékoznak. A villamosok a Nagyállomásról indulnak, a teljes 1-es és 2-es vonalon végig közlekednek, és minden megállóhelyen megállnak.

„Fénykígyó” a Kossuth téren Debrecenben. A képre kattintva galéria nyílik (fotók: MTI/Czeglédi Zsolt)

A Mikulás 16 órakor az 1-es, 17 órakor a 2-es, 18 órakor az 1-es, 19 órakor a 2-es vonalon járó villamossal utazik majd.

Vajon lesz náluk jegy?

Nem kell: mindenki ingyen utazhat a villamoson!

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Vasútmodell

Terepasztalcsodák Szolnokon

MTI/iho   ·   2024.02.25. 14:00

Csaknem kétezer négyzetméteren tíznél is több terepasztallal várják a látogatókat a 10. Szolnoki Országos Vasúttörténeti és Vasútmodell Kiállításon március 15. és 17. között az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban.