Földcsuszamlások nehezítik a vasúti helyreállítási munkákat

iho   ·   2014.03.14. 14:35
foldcsussszcim

És még nincs vége. A szakemberek megvizsgálták Battle és Robertsbridge között a talajt, és úgy tűnik, hogy még mindig „mozgásban van”. Márpedig addig nem tudják elkezdeni a lyukak betömését, feltöltését sem. A vasúttársaság azt remélte, hogy a február elején lezárt vasútvonalat ezen a héten befejezik, de úgy jártak, mint Kőműves Kelemen, vagy ahogy a szakemberek fogalmaztak: amit megjavítottak reggelre, leomlott estére.

A történet érdekessége az, hogy már hetek óta napsütés van, eső nem esik, így nincs utánpótlása a víznek, ezért nem tudják megmondani, miért süllyed tovább a talaj. A mintegy hét kilométeres vonalon továbbra is buszok szállítják az utasokat.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Nagyvasút

Földrengés helyett útkeresés a vasúti árufuvarozásban

T. Hámori Ferenc   ·   2024.02.19. 15:00

Két éve még „földrengést” vártak a vasúti áruszállításban érdekelt társaságok a vontatási energia árának drasztikus emelkedése miatt. Bár az áramár csökkent, a kargócégeket továbbra is foglalkoztatja a fuvardíj-kalkuláció tervezhetőségének kérdése, de még ennél is jobban az, hogy a honi vasút infrastruktúrájának állapota erősen kifogásolható, a lassújelek, a tengelyterhelés-korlátozások pedig nem előnyükre befolyásolják a társaságok működési eredményeit.