Forgalmi engedéllyel is lehet vonatozni csütörtökön

MTI   ·   2011.09.21. 10:27

A MÁV-Start Zrt. szerdai közleménye szerint a vasúttársaság csatlakozik a „Forgalmival a vasúton!” elnevezésű akcióhoz, így a szeptember 22-i európai autómentes napon a forgalmi engedélyüket felmutató utasok ingyenesen utazhatnak.

A kedvezményt bármely belföldi vasútvonalon igénybe veheti a gépjármű tulajdonosa vagy üzemben tartója úgy, hogy ellenőrzéskor a forgalmi engedélyét mutatja fel. Figyelmeztetnek azonban, hogy a nem magántulajdonban lévő személygépkocsik forgalmi engedélye nem használható fel a díjmentes utazásra.

A kedvezmény kizárólag belföldi utazásra, 2. osztályon használható, illetve 1. osztályon a kocsiosztály-különbözet díját kell megfizetni. Feláras (intercity) vonaton az utasoknak a megfelelő felárat (pót- és helyjegyek árát) szintén meg kell fizetniük.

Forgalmi engedély hiányában vagy nem a saját névre szóló forgalmi engedéllyel utazók számára a jegyvizsgáló teljes árú menetjegyet állít ki, és a MÁV-Start Zrt. üzletszabályzatában előírt pótdíjat is felszámítja – figyelmeztet a vasúttársaság.

Korábban a GYSEV és a miskolci önkormányzat is bejelentette csatlakozását az európai autómentes naphoz, hasonló feltételekkel.

Kapcsolódó hírek