Fotózd le nekünk! – Gőzmozdonyok

Berky Dénes   ·   2013.02.25. 16:30
kiskep_gozos

A gőzmozdonyok mindig az erő szimbólumai voltak, sokak számára nem is vonat, aminek az elején nem egy ilyen szekezet áll és eregeti a füstöt, hallatja jellegzetes hangját. Nincs vasútbarát, akinek ne tetszenének a gőzmozdonyok, a nosztalgiavonatokat mindig nagy örömmel fogadják. Magyarországon 1984. év végével zárult le hivatalosan a menetrend szerinti gőzvontatás, és azóta már csak a nosztalgiavonatok részeiként láthatjuk a vasparipákat. Az olvasók által küldött archív és mai képekkel emlékezzünk meg hát ezekről a csodás szerkezetekről. Köszönjük a felvételeket és jó képnézegetést kívánunk!

Egy 324-essel vontatott nosztalgiavonat indul a Nyugati pályaudvarról Nagy J. Gábor felvételén<br>A képre kattintva galéria nyílik az olvasók felvételeiből

A jövő hét témája: Tehervonatok. Sok vasútfotós vadássza a különleges vagy a ritkán közlekedő szezonális tehervonatokat. Lehet találni sok száz métereseket, vagy csak alig pár kocsisokat. Várunk képeket belföldről és külföldről egyaránt, ismerjük meg a tehervonatok világát! A felvételeket a berky.denes@indohaz.hu email címre várjuk, 2013. március harmadikán 18 óráig. A tárgy rovatba ezt írják: Fotózd le nekünk!

Kapcsolódó hírek