Fotózd le nekünk! - Karácsonyi fényvillamos

Berky Dénes   ·   2012.12.31. 12:00
kiskep_kariuv

Eltelt egy újabb év, sok közlekedéssel is kapcsolatos dolog történt, új járművek jelentek meg, régi járművek tűntek illetve tűnnek épp el, azonban a Fotózd le nekünk! blog marad, és két hét múlva már a 15. bejegyzésével jelentkezik. Ezen a héten azonban, az év utolsó napján még megjelenik egy képsorozat, mely a karácsonyi fényvillamost ünnepli. A BKV 2009-ben indította először útjára a sok ezer ledfénnyel feldíszített UV párost, amely azonnal osztatlan sikert aratott mind a magyarok, mind pedig a külföldiek körében. Aki még nem hallott róla, nem hitt a szemének. A hagyomány egy év múltán eggyel több vonalon, nem csak a 2A-n, hanem a 19-esen is folytatódott, idén pedig már a 47-esen is élvezhetjük a fény villamosát. Reméljük, nem szakad meg eme remek tradíció és jövőre is találkozhatunk a már megszokottá vált jelenséggel Budapest utcáin. Így, az olvasóinkat arra kértük, a karácsony elteltével fotózzák a karácsonyi villamost és küldjék be képeiket, hogy az is megcsodálhassa, aki élőben nem láthatja. Az olvasóink ez alkalommal is kitettek magukért, élvezzék hát felvételeiket a szilveszterre való készülődés alatt. Minden kedves olvasónknak sikerekben gazdag új évet kívánunk!

Herczeg Dávid felvételén az Eötvös teret hagyja el a Jászai Mari tér felé a 2A-n a fényvillamos<br>A képre kattintva galéria nyílik az olvasók képeiből

2013 első témája: A ZIU-9-es trolibuszok. 1978 óta eltelt 34 év alatt a ZIU trolibuszok szerves részévé váltak Budapest mindennapjainak, azonban 2012. december 30-ával ez a korszak is lezárult, ugyanis ezen a napon, azaz tegnap, közlekedett utoljára menetrend szerint. Öröm vagy bánat, de a jövő évtől már nem utazhatunk a jó öreg ZIU-kon. Emlékezzünk hát meg róluk egy kisebb képösszeállítás keretében, melyhez arra kérjük olvasóinkat, hogy küldjék be a legjobb ZIU-s képeiket a berky.denes@indohaz.hu email címre. A beküldés határideje ezúttal nem egy, hanem két hét múlva van, tehát 2013. január 13-án. (És ebben az évben utoljára:) A tárgy mezőbe ezt írják: Fotózd le nekünk!

Kapcsolódó hírek