Füstiben a Digitoolsszal

Jermann Kálmán   ·   2016.01.09. 08:45
00kicsi

Mint arról már beszámoltunk, a modellvasút-elektronikákat gyártó hazai vállalkozás járműkészítésbe fogott. Igencsak profilidegen lenne a Rezsónak becézett villamos fűtőkocsi (mi köze ennek az elektronikákhoz, tehetnénk fel a kérdést), ha nem gondolnánk hangdekóderes verzióra. Így már helyén lesz a dolog. És hogy ne csak kósza ötlet legyen, a Digitools meg is szervezte a hangfelvételt, a legkézenfekvőbb helyen, a Vasúttörténeti Parkban. Ott van működőképes vfk, személyzet is a kezeléséhez. Évekkel ezelőtt járt utoljára a Ganz-motor, de gond nélkül indult, és aki hallotta, biztos megerősíti: igencsak komoly, mozdonyos a hangja.

Különös szerencse, hogy egy szép, napos, szélcsendes decemberi időpontot sikerült választani (a szerző felvételei)

Tehát ezen már nem múlhat a Digitools Rezsó megjelenése. Remélhetőleg február–március környékén piacra kerül a H0-ás modell. Rajta kívül az A26 040-es zajait is sikerült rögzíteni – a Piko modellek magyarításával erre is mutatkozhat igény. (Közben megjelent a remot Szergej is – szóval mindig van újdonság a részükről. Ez utóbbi témában videóval szeretnénk jelentkezni.)

Az Indóház december-januári összevont számában bemutatott Digitools modell első elkészült példánya

Videónk a mesterpéldányról készült még nem a klasszikus Rezsózajokkal.

* * *

Indóház Online – Hivatlan oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a holdon, a síneken vagy a sínek mellett, a tűzön vagy a vízen történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek