Gépeltérítést szimuláltak Kijevben

iho/repülés   ·   2012.04.26. 10:14

Helikopterek, MiG–29-es vadászgépek, katonák és rendőrök vettek részt kedden Kijev közelében abban a terrorelhárító gyakorlatban, amelyben egy terroristák által elrabolt repülőgép kiszabadítása volt a feladat a Lengyelországgal közösen szervezett labdarúgó Európa-bajnokság előtt – írja a foci24.net.

A Kijevtől negyven kilométernyire fekvő Vaszilkivben tartott gyakorlaton két MiG–29-es vadászgép és két helikopter leszállásra kényszerített egy eltérített utasszállító gépet – jelentették újságírók a helyszínről.

A leszállás után maszkos és csuklyás kommandósok hatoltak be a repülőgépbe, előállították a terroristákat, és kiszabadították a túszokat.

A június 8-tól július 1-jéig tartó Eb alatt akár nyolc repülőgépet és több katonai helikoptert is mozgósítanak mind a négy városban – mondta Vaszil Nyikiforov tábornok, az ukrán légierő ideiglenes parancsnoka. „Az Euro-2012 próbaköve lesz annak, hogyan felel meg Ukrajna az európai normáknak” biztonsági téren – áll a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács közleményében.

„A terrorista veszély ugyan csekély Ukrajnában, de a kormány arra is készül, hogy a több ezer szurkoló megérkezése előtt biztosítsa a közrendet” – tette hozzá Alekszandr Birszan tábornok, a bajnokság előkészítéséért felelős ukrán ügynökség helyettes vezetője.

Kapcsolódó hírek