Gipszkartonba épített automata tolóajtó

iho   ·   2020.05.08. 10:10

(x)

Elterjedt burkolatként, de válaszfalak emelésénél is sokszor szerepet kap: egyenletes, sík felületet ad, rövid idő alatt beépíthető és könnyen méretre vágható. Tudni kell azonban azt is, hogy stabilitásban elmarad a beton vagy tégla állékonyságától. Amennyiben a gipszkartonfalba nyílászárót szeretnénk beépíteni, úgy a fal megerősítése elkerülhetetlen. Nincs ez másképp az automatikus tolóajtó esetében sem.

Biztos tartás

Az automata tolóajtó teherhordása felülre koncentrálódik. A felső rögzítésnél, az automatika sínjén függesztve mozog az ajtó. Az ilyen típusú ajtókat elsősorban olyan helyekre szereltetik be, ahol napi szinten létszükség a gyors áthaladás, de fontos a hő megtartása is. A fokozott igénybevétel miatt a gipszkartonfalba is úgy kell rögzíteni az ajtó elemeit, hogy azok biztonságosan és hosszú ideig, kifogástalanul működjenek. A record automata tolóajtói többféle módon is rögzíthetők, így gipszkartonfalba is.

Megoldást jelenthet a dupla gipszkartonfal erősített, UA bordával. Szimpla fal esetében zártszelvény alkalmazása vagy egyéb merev rögzítés jelenthet megoldást az ajtó beépítésére. Kisebb méretű és súlyú ajtóknál, például irodák beltéri bejáratánál, a kettős gipszkartonnal és normál bordával is elérhető a kellő stabilitás. Ha a felső rögzítési módok egyike sem jöhet szóba, úgy egy speciális, alsó nyílású megoldás is kínálkozik.

Hő- és betörésvédelem

Nagy felületű üvegajtók esetében problémaként merül fel a betörésvédelem és a hőtartás. A vastagabb, akár többrétegű üvegből készült ajtók megfelelő rögzítéséhez és működtetéséhez nagy teherbírású falakra van szükség. A téglával, betonnal, áthidalóval készült falak, zártszelvénnyel épített gipszkartonfalak, illetve alumínium portálszerkezetek már elég masszívak ahhoz, hogy az ajtó üvegeit elbírják.


A megnövekedett súllyal járó építési problémákat elkerülhetjük, ha a record THERMCORD termékcsaládjából választjuk ki az új, automata tolóajtót. Beépítési paraméterei megegyeznek egy normál tolóajtóval, de hőhídmentes profilrendszere a 30 mm vastagságú üveglapot is biztonsággal megtartja.

Profi ajtó kis helyen

Modern nyílászáróként gipszkartonos környezetbe az automata harmonikaajtó is vonzó alternatíva. A record FTA 20-as modell esetében nem kell felső vagy alsó rögzítéssel bajlódni, hiszen a harmonikaajtó önhordó szerkezet. Mindössze a kidőlést, eldőlést megakadályozni szükséges, melyre akár egy normál gipszkartonfal is elegendő. Kedvező ára és tartóssága mellett kis helyigénye is népszerűvé teszi. Praktikus, hiszen már meglévő nyílásba, akár utólag is beépíthető. Nagyszerű megoldás folyosókra, illetve különböző funkciójú belső terek elválasztására.

Amennyiben Ön is minőségi automata tolóajtót szeretne, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot a record munkatársaival, akik készséggel állnak rendelkezésére!

Kapcsolódó hírek