Gyakran ismételt kérdések grillsütő vásárlás előtt

iho   ·   2019.07.23. 02:53

(x)

Gyakorta merül fel többek között kérdésként, hogy melyik sütőt érdemes választani, miért van komoly jelentősége az égőfejeknek, mitől lesz jó a sütőtér, vagy például milyen kiegészítő eszközökre lehet szükség még a szabadtéri sütő mellé.

Rövid bejegyzésünkben a grillsütő vásárlása kapcsán gyakran felmerülő kérdésekre adunk választ.

Milyen grillsütőt érdemes vásárolni?

A megfelelő választás természetesen függ a felhasználás mértékétől és gyakoriságától. Azt kell tehát leginkább átgondolni, hogy hány vendég számára kell majd elegendő mennyiségű ételt készítenünk, illetve a tárolóhely mekkora méretet enged meg a sütő kapcsán.

Ha a paramétereken tudunk is variálni, a tapasztalatok szerint a minőségen nem szabad spórolni. Nincs annál kellemetlenebb ugyanis, amikor nyakunkon a vendégsereg, a sütő pedig hirtelen bemondja az unalmast.

Miért annyira fontosak az égőfejek?

Azért, mert a készülék melegéről az égőfejek gondoskodnak. Ha rossz a minőségük és nem működnek megfelelően, akkor az ételek nem fognak időre elkészülni. Hogyha pedig a kialakításuk nem megfelelő, és csak a sütőtér egyik felét látják el elegendő hővel, akkor a húsok fele szinte már el fog égni, mire a másik rész melegedni kezd.

A nyugodt és zökkenőmentes grillpartikhoz tehát érdemes mindig gondoskodnunk a megfelelő minőségű égőfejekről.

Mik a jó sütőtér kritériumai?

A legfontosabb, hogy az anyaga alumínium legyen. Csakis ezzel érhető el, hogy a sütőtér masszív, megfelelő hőtartó képességű, időtálló és rozsdamentes legyen. Ezzel a némileg többlet beruházással pedig minőségibb gasztronómiai élményekkel ajándékozhatjuk meg magunkat és a vendégeinket.

Milyen kiegészítőket szükséges még vásárolni a grillsütő mellé?

Egy grillfogó, illetve grill lapát kiváló szolgálatot tesz majd a különféle ételek forgatásánál és kiemelésénél. A rácstisztító kefe akkor jön majd jól, amikor a sütés végeztével a szennyeződésektől akarjuk megszabadítani a sütőt.

Amennyiben fokozni szeretnénk az élményt, és többféle finomságot is szeretnénk elkészíteni, akkor szükségünk lehet még edényekre, különféle tálakra, pizzasütő lapokra, illetve grillnyársakra is.

Mit célszerű figyelembe venni a grillfogó választása kapcsán?

Egy grillfogó csipesz akkor praktikus, ha átéri a sütőteret, és a használata közben nem érezzük úgy, hogy elég a kezünk. Emellett fontos, hogy eső hatására se kezdjen el rozsdásodni, a ráégett ételt pedig legyen róla egyszerű eltüntetni.

Kapcsolódó hírek