Gyalogos felfedezők a Gyermekvasút nyomában

MÁV/iho   ·   2024.08.17. 15:45
Gyermekvasút, teljesítménytúra

A Széchenyi-hegyi Gyermekvasúton augusztus 19-én tartják a Gyermekvasút nyomában elnevezésű, húsz  kilométeres éjszakai teljesítménytúrát. Az ünnepi hétvége minden napján nosztalgiavonatokkal is várják a kisvasutazni indulókat.

Hétfőn rendezik a már hagyományos, éjszakai teljesítménytúrát a MÁV Zrt. Széchenyi-hegyi Gyermekvasút vonalának vonzáskörzetében. A  Gyermekvasút nyomában elnevezésú, húsz kilométeres útvonal érinti a kisvasút minden állomását, valamint a környék főbb látványosságait, így például a Nagyrétet, a Makovecz Imre kilátót, a Kaán Károly kilátót, a budaszentlőrinci pálos kolostor romjait, az Erzsébet kilátót, a normafai területeket, Makkosmáriát és a Széchenyi-emléket.

A gyalogosan teljesítendő túra szintideje hét óra. Nevezni a rajtnál, a hűvösvölgyi Gyermekvasutas Otthon előtt lehet, hétfő este 19 és 21 óra között. A túra résztvevői éjszakai különvonattal térhetnek vissza a célból, Széchenyihegy állomásról Hűvösvölgybe. Bővebb információ a Gyermekvasút honlapján található.

A Gyermekvasút nyomában teljesítménytúrát először 1996-ban rendezték meg, azóta minden évben március 15-én nappal, augusztus 19-én pedig éjszaka lehet gyalogosan felfedezni a kisvasút környékét a szervezett túra keretében. Az augusztus 20-i hosszúhétvégén szombattól keddig a hagyományos szerelvények negyven–ötven percenként közlekednek, és gőzvontatású nosztalgiavonatok is forgalomba állnak.

 

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Nagyvasút Vasút

Sikeres hídbeemelés a Bakonyban

MÁV/iho   ·   2024.08.24. 12:00

Miután a Gyökeres- és a Répás-árok fölött megszületett az áthidaló megoldás, a még hátralévő rekonstrukciós teendők végeztével a  11. számú vasútvonalon október 6-tól ismét teljes hosszban közlekedhetnek a vonatok.

Vasút Nagyvasút

Háromszázhatvan fokos fordulat a komlói vasút ügyében!

MTI/iho   ·   2024.08.20. 09:35

Körlevélben fordult a hazai sajtóhoz a szakminisztérium, mondván az ÉKM a Komlót keresztülszelő vasúti pálya kiváltásának vizsgálatát és nem megszüntetését rendelte el. Megismerhetik a helyi polgármester régikeletű szándékát is, de akkor hol van itt a 360 fokos fordulat?