Gyermekkori fogszabályozás után a felnőttkor gondtalan

iho   ·   2019.05.20. 04:20

(x)

Fiatal korban sokkal egyszerűbb minden apró problémát megoldani. Ha ezek a kisebb gondok nem oldódnak meg idejekorán, felnőttkorra az apró gondok hatalmassá duzzadhatnak, fájdalmas pillanatokat okozva.

Állandó és kivehető fogszabályozó gyermekkorban

Azokat a kezeléseket, amelyeket gyerekkorban végeznek el, korai kezelésnek hívják. Ennek az a feladata, hogy a fogak, az állcsontok és az arc harmonikusan növekedjenek, illetve, hogy a fogváltás úgy történjen, ahogy az a nagy könyvben meg van írva. Az ilyen kezeléseket két fajta fogszabályozóval lehet elvégezni. Az egyik a kivehető, a másik pedig a részleges fix, azaz a D-Gainer és a Herbst készülék.

Nincs hosszú éveken át tartó szenvedés

Az a korszak, mikor 7-8 éves korban már fel kell kerülnie a fogszabályozónak, és a gyermeknek egészen kamasz koráig keserítheti meg az életét, leáldozóban van. A Csiki Fogszabályozás rendelőjének éppen ez a vezérelve: professzionális kezelés minél rövidebb idő alatt. Mit jelent a rövidebb idő? Azt, hogy négy havonta történő kontroll mellett csak a legszükségesebb esetben kell beavatkozni, míg meg nem jelennek a maradandó fogak, s mikor azok kinőttek, a fogszabályozás lehetőleg másfél év alatt lezajlódjon. Ha mégis szükség lenne némi előkezelésre, az egyszerű kivehető fogszabályozással történik majd, amely nem terjed ki a teljes fogsorra.

Lehetséges kamasz korban is a fogszabályozás?

Természetesen lehetséges, a folyamat pontosan úgy zajlik, mint egy felnőtt kori fogszabályozás esetében. Mivel történik a kezelés? Akárcsak felnőtt kezelésekkor, fix vagy láthatatlan készüléket helyeznek fel.

Röviden tehát

  • A fogszabályozást érdemesebb gyermekkorban végezni.

  • A fogszabályozó, hacsak nem adódik valami probléma, csak a maradandó fogakra kerül fel.

  • A kezelést a lehető legkevesebb idő alatt végzik el, ami általában 16-20 hónapot jelent.

Egy dologban biztos lehet, gyermeke a legkiválóbb kezek között lesz a teljes folyamat során!

Kapcsolódó hírek