Gyorsítottak a tempón

iho/vasút   ·   2011.09.29. 19:00
00

A bürokrácia lassan mozduló gépezetéhez képest a fizikai munka rohamléptekkel halad. Törökszentmiklós képviselő-testülete – belegondolni is fárasztó – 2006-ban, azaz öt éve tárgyalt az ipari park, ezen belül a Claas új vágányának kiépítéséről. Amint az építők felvonultak a helyszínre, újabb nehézségekkel találták szembe magukat: áthelyezendő tűzivíz-tároló, a leendő vágányt keresztező kerítés. Szerencsére a gyártó kedvét ezek az akadályok sem szegték, a vágány fektetése folytatódik. Az iparvágány igény esetén természetesen nemcsak a mezőgazdasági gépgyár termékeit szállíthatja el, a teljes ipari park és a várhatóan betelepülő újabb gyártók is élhetnek ezzel a lehetőséggel.

Az egyenesekben használt, az ívekben új betonaljakat helyeznek le – a kezdőpont felé fényképezve<br>A képre kattintva fotógalériánkat tekintheti meg

Kapcsolódó hírek

Vasút Nagyvasút Kiemelt ajánlatok

Knorr-Bremse fékrendszerek a világ körül – 5. rész: Kötöttpályán Magyarországon I.

iho/vasút   ·   2022.05.14. 09:00

Sorozatunkban előző részeiben azt mutattuk be, hogy a Knorr-Bremse Budapest piacvezető vasúti fékgyártó vállalatként a világ mely távoli országaiba szállít fékrendszereket vonatok, metrók és villamosok számára. Képzeletben jártunk Afrikában, Ázsiában és a távoli Ausztráliában is. Számunkra a legérdekesebbek mégis azok a szerelvények, amelyekkel itthon találkozhatunk nap mint nap, amelyekben Budapesten tervezett és gyártott fékberendezések, fékvezérlő rendszerek és levegőellátó egységek gondoskodnak a biztonságos fékezésről.