Halálos tömegbalesetet okozott a köd az M43-ason

iho/biztos út   ·   2017.02.15. 09:07
tomegbaleset_m43_0

11.20 A digi24.ro szerint  a balesetben érintett járművek: két román rendszámú kamion, egy román busz és két bolgár kisteherautó.

A Digi24 arról számolt be, hogy Gabriel Manole, egy román szemtanú jelentette a balesetet. A baleset időpontjában az út nedves volt és csúszós, sűrű köd borította a sztrádát.  Emiatt egyébként a magyar rendőrség figyelmeztette a közlekedőket

(fotók: MTI/Donka Ferenc)

A szemtanú két halottat látott, az egyik a mikrobusz vezetője volt. A mikrobusz egy kamion hátuljának csapódott, amibe egy Hamburg és Bukarest között menetrend szerint közlekedő Eurolines autóbusz ütközött neki, majd belepréselte a kamionba a kisbuszt. A kamion ugyancsak Romániában volt bejegyezve, brassói rendszámmal. A szemtanú szerint több személy is saját lábán hagyta el az autóbuszt, úgy tűnt, hogy nem sérültek meg. Az autóbusz sofőrje viszont megsérült - ennek a súlyosságát nem tudta megállapítani.

Beszámolója szerint a karambolban két kisebb mikrobusz is érintett. Ezekről azt mondta, látott benne két sérültet. Kiemelte, a rendőrség gyorsan, legfeljebb tíz perc alatt kiért a helyszínre. A román oldalról két mentőt küldtek. Az aradi mentőszolgálat vezetője a Digi24-nek azt mondta, még nem kommunikálták vele magyar oldalról az áldozatok nemzetiségét.

A nemzetközi egyezményeknek megfelelően a magyar hatóságok segítséget kértek Aradról, ahonnan egy intenzív terápiára felkészített mentő és 2 elsősegélynyújtó mentőkocsi érkezett.

Fotó: Délmagyar / Török János

10:05 A délmagyar információi szerint „már a román hatóságok is a helyszínen: kollégáink egy román tűzoltót láttak. Az elsődleges információk szerint a balesetnek már négy halottja és tizenegy sérültje van, mind bolgár és román állampolgárok.”

 

Korábban írtuk:

A baleset fél nyolc körül történt az M43-as autópályán a határtól egy kilométerre. Elsődleges rendőrségi információk szerint több jármű ütközött össze, többen megsérültek, hárman meghaltak. Az érintett útszakaszon teljes az útlezárás, a rendőrség az autópálya forgalmát Csanádpalotánál letereli.

A pályán rendkívüli köd van, a rendőrség kéri a járművezetőket, ennek megfelelően közlekedjenek!

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek