Harmadával nőtt a GPS-alapú útdíjfizetések száma

iho   ·   2013.10.07. 13:33

A fuvarozó vállalatok 23 bevallási közreműködő fedélzeti egységei közül választhatnak. Az elmúlt hónapokban lezajlott a természetes kiválasztódás folyamata: a gyenge minőségű eszközök kiszelektálódtak, a gyakori meghibásodások ugyanis nem várt bírságokat vonhatnak maguk után. Sokan az útdíj megfizetéséhez olyan csomagot választottak, ahol a díjfizetésen kívül útvonaltervezésre, az üzemanyag-felhasználás monitorozására és akár a vezetési stílus figyelésére is lehetőség van.

Hátránya még a viszonylati jegy váltásának a GPS-rendszerrel szemben, hogy abban az esetben már nem változtatható meg sem az útvonal, sem pedig a tengelyek száma, a köztes pontok megadása nélkül a rendszer automatikusan a legdrágább viszonylatra irányítja a fuvarozót. A WebEye munkatársai óránként átlagosan 14 000 jelentkezést regisztrálnak, a hibabejelentések száma pedig harmadára csökkent a kezdeti időszakhoz képest – áll Bagossy Tamásnak, a WebEye Magyarország ügyvezetőjének sajtóközleményében.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek