Harmadszor is Villamosnap

iho/vasút   ·   2011.09.04. 20:09
title

A Kamaraerdei Villamosnapot 2009 és 2010 után harmadik alkalommal rendezték meg. Az eseményt minden évben szeptemberben, a nosztalgiaszezon zárásához közeledve szervezik meg. A korábbi évekhez hasonlóan a helyszín ezúttal is a 41-es villamos kamaraerdei végállomása volt, azonban a szűk hely miatt idén már a budafoki kocsiszín is csatlakozott a rendezvényhez. A Villamosnap két helyszíne között negyedóránként nosztalgiavillamosok közlekedtek, míg a 41-es villamos ipari csuklósai közül két kocsi kiállt a forgalomból, helyüket három kör erejéig egy T5C5K és egy TW6000-es vette át.

A rendezvényhez idén először a budafoki kocsiszín is csatlakozott. Kadocsa Gyula felvételére kattintva megtekinthetik képes beszámolónkat a harmadik villamosnapról

A szervezők egyaránt gondoltak a kisgyerekkel érkező családokra és a közlekedésbarátokra is. Előbbieket a kamaraerdei végállomáson ugrálóvár és kézműves foglalkozások várták, utóbbiak egy járműkiállítást tekinthettek meg. A járműbemutatót Kamaraerdő kis befogadóképessége miatt idén két részletre bontották, így a végállomás mellett Budafok kocsiszín is bővelkedett különleges járművekben.

Kapcsolódó hírek