Harminc százalékos bérfejlesztés a Budapest Airport cégcsoportnál

iho/repülés   ·   2023.03.13. 17:25
bud_0026_1

Mindössze egyetlen év leforgása alatt!

A Budapest Airport a nehéz gazdasági körülményekre való tekintettel 2022-ben két jelentős béremelést hajtott végre. Tavaly márciusban átlagosan 13 százalékkal – bizonyos munkaköröknél 15 százalékkal –, októberben pedig a 2023-as béremelés egy részét előre hozva további tíz százalékkal emelkedett a BUD csoport munkavállalóinak fizetése. Idén márciusban pedig végrehajtották a 2023-as béremelés második részét, így a márciusi fizetéssel érkező további hét százalékos emeléssel együtt a Budapest Airport, a RÜK Kft. és a BUD Security Kft. dolgozóinak bére fél év alatt átlagosan több mint 17 százalékkal, egy év alatt pedig átlagosan több mint harminc százalékkal nőtt.

Emelkedett a karácsonyi bónusz és a törzsgárda juttatás összege is. A Budapesten kívülről autóval közlekedők munkába járási támogatása márciustól kilométerenként húsz forintra nő, míg a budapesti munkavállalók továbbra is havi bruttó 14 286 forint utazási támogatásra jogosultak, amelynek nettója megegyezik a havi tömegközlekedési bérlet árával. A város közigazgatási határán kívülről, vonattal vagy busszal ingázóknak a jogszabálynak megfelelő 86 százalékos bérletár-megtérítés jár.

A budapesti repülőtér a 15–25 milliós utasforgalmat bonyolító repülőterek között Európa legjobbja lett.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Repülés Légiközlekedés

Újra magyar kézben a reptér

MTI/iho   ·   2024.06.06. 18:55

Több mint egy éves intenzív tárgyalássorozatot követően június 6-án aláírták a felek a Budapest Airport Zrt. adás-vételi szerződését. Ezzel a tranzakció lezárult, így kishíján húsz év elteltével újra nemzeti többségi tulajdonba került a reptér.

Repülés Légiközlekedés

Hetvennégymillió euró nyereséggel zárta 2023-at a BUD

iho/repülés   ·   2024.06.01. 15:50

A budapesti repülőtér-üzemeltető a világjárvány utáni második nyereséges évét nyugtázhatja. A társaság ugyanis 2023-at 337,8 millió euró nettó árbevétel mellett nettó 74 millió euró nyereséggel zárta, és a Covid-19 idején felhalmozott veszteségét az elmúlt két évben 47 millió euróra csökkentette.