Három hónapra bezár a BKV Földalatti Vasúti Múzeuma a Deák téren

iho   ·   2014.06.18. 16:53

A kiállítási térben a látogatók egy eredeti kisföldalatti alagútszakaszba léphetnek, amely a metróépítések miatt az ötvenes években vált feleslegessé, azaz nemcsak a kiállított kocsik, makettek, iratok és fényképek, hanem maguk a falak is egyedülálló történelmi atmoszférát teremtenek a budapesti belváros szívében.

A különleges helyszínen, az eredeti alagútszakaszban megnyitott kiállítás az európai kontinens első -1896. május 2-án átadott- földalattijának állít emléket. További érdekesség, hogy a Múzeum kialakításakor az itt látató, eredeti járműveket a födém megnyitásával, a Deák térről emelték be, hogy elfoglalják végleges helyüket. A földalatti megindulásának 100. évfordulójára, 1996-ban - a teljes földalatti vonal mellett - a múzeum is megújult, most pedig előre láthatóan három hónapra – a BKK új, Deák Ferenc téri ügyfélközpontjának kivitelezési munkáinak időtartamára – ideiglenes bezár.

Bár a Földalatti Vasúti Múzeum idén nem vesz részt a Múzeumok Éjszakáján, a BKV és a közlekedés szerelmeseinek nem kell lemondaniuk a késő esti múzeumlátogatásról. Ebben az évben a fővárosi eseményt megelőző napon, június 20-án pénteken a Szentendrei Múzeumok és Galériák Éjszakáján számos helyi muzeális és kulturális intézmény készül különleges programokkal, amelyhez a BKV Szentendrei Múzeuma, a Városi Tömegközlekedési Múzeum csatlakozik meghosszabbított nyitvatartási idővel, így este 21.00 óráig várja a közlekedés iránt érdeklődőket. A Múzeumok Éjszakáján, június 21-én szombaton 17.00 óráig látogatható a  múzeum.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

 

Kapcsolódó hírek