Három óra a bécsi reptér kilátóteraszán

Berky Dénes   ·   2014.06.04. 14:30
kiskep

Az első képet 15.00-kor kattintottam, az utolsót pedig 17.54-kor. Majdnem három óra a bécsi repülőtér hatalmas kilátóteraszán, ami alatt az Austrian rengeteg gépét, Lufthansát, EasyJetet, British-t, Turkish-t, Koreant, de még Air Chinát is láttunk. A felhozatal tehát igencsak széles, a kis hatótávolságú gépek hada mintegy egy óra alatt megjelenik a semmiből, majd indul is tovább, ismét üresen hagyva az állóhelyeket, de igaz ez a nagyobbakra is, az Austrian egyik 767-ese ottlétünk alatt fordult Pekingből Pekingbe, mindössze két és fél órás állásidővel. A legnagyobb forgalom idején a látóterünkben összesen tíz gép mozgott egyszerre, ez még annak is izgalmas, akinek nem a repülés a legnagyobb szerelme.

Folyamatos a nyüzsgés, az Austrian gépei dominálnak<br>A képre kattintva nyílik a galéria a szerző felvételeiből

A kilátóterasz az új terminál tetején található, amelyre a négy euró befizetése és a biztonsági ellenőrzés után engednek ki. A terasz felé vezető folyosókon pedig fantasztikus gyűjteményt láthatunk repülőmakettekből, amelyek gyönyörű katonás rendben sorakoznak a vitrinekben. Mindenképpen érdemes tehát a repülés iránt érdeklődőknek a program, Bécs belvárosából legolcsóbban az S-Bahnnal fél óra alatt ki lehet érni, igazán nem nagy befektetés egy ilyen jó három óráért.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek